EL: Uzbudljivo u Atini, CSKA prekino strašan niz prvaka Grčke!

Autor: Nikola Miloradović
petak 19.01.2018.
22:08
Izvor: Sportske.net

U okviru 19. kola Evrolige, "Armejci" su slavili na gostovanju Panatinaikosu.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Ekipa Dimitrisa Itudisa slavila je u "OAKA areni" rezultatom 70-75.

Sjajan meč smo videli u grčkoj prestonici, pun preokreta i uzbuđenja, domaćin je bolje otvori utakmicu, dobili su prvi kvartal sa 20-15.

Ipak, CSKA je zategao odbranu u nastavku, spustili su PAO na samo devet poena, postigli 16 i na odmor otišli sa dva poena viška.

Uzvratio je PAO u trećem kvartalu, ali Moskovljani su se držali, pa se u poslednjih 10 minuta ušlo sa nerešenim rezultatom (51-51).

U poslednjem kvartalu su domaći košarkaši imali velikih problema u napadu, jedino je Papas pronalazio rešenja pred košem "Armejaca", dok su sa druge strane pogađali Rodrigez, De Kolo i Higins, pa su se gosti odlepili.

Uspeo je PAO da se vrati, sjajni Papas je pogodio tri bacanja na dva minuta do kraja i vratio "Zelene" na samo dva poena minusa.

Rodrigez potom maši šut za tri poena, uzvraća mu Kej Si Rivers istom merom na drugoj strani, da bi potom bivši plej Reala i Fliadelfije pogodio tešku trojku i odlepio Moskovljane na pet poena viška, ostalo je manje od 60 sekundi do kraja susreta.

CSKA je do kraja uspeo da zadrži prednost, pa su upisali trijum i prekinuli niz Panatinaikosa od čak 20 vezanih pobeda na domaćem terenu u Evroligi.

Upravo je sjajni Rodrigez bio najbolji akter duela, upisao je 21 poen, pratili su ga Higins sa 14, Hanter sa 12 i De Kolo sa 10 postignutih poena.

U domaćem sastavu 14 poena Papasa, po 13 su dodali Kalates (11as) i Tanazis Adetokumbo, dok je 11 dodao Kej Si Rivers.

CSKA ostaje prvi na tabeli elitnog takmičenja, imaju skor 15-4, do PAO ima 12 pobeda i sedam poraza i peti je na tabeli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke