EL: Triler u Moskvi, Fener prokockao veliku prednost, pa posle drame slavio u produžetku!

Autor: Nikola Miloradović
petak 17.11.2017.
20:23
Izvor: Sportske.net

Košarkaši aktuelnog prvaka Evrope slavili su na gostovanju ekipi CSKA.

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

Izabranici Željka Obradovića upisali su trijumf na gostovanju "Armejcima", u okviru osmog kola Evrolige, na kraju je u ruskoj prestonici bilo 93-95 (83-83), ali tek nakon produžetka.

Nakon 15ak minuta igre nije delovalo da ćemo gledati tesnu utakmicu, kako su gosti iz Istanbula bili daleko bolji rival. Sredinom drugog kvartala, Fener je imao 18 poena prednosti.

Ipak, od tog trenutka CSKA kreće sa daleko boljom igrom, probudio se i Ćaćo Rodrigez, pa su "Armejci" na odmor otišli sa svega pet poena minusa.

Sa dobrom igrom su Itudisovi izabranici nastavili i na startu trećeg perioda, pa su ubrzo stigli i do prednosti.

Nastupila je rezultatska klackalica, a na odmor pred poslednjih 10 minuta se otišlo sa dva poena viška za domaćina.

Ipak, mic po mic, Fener je preuzimao konce igre, pa su pred kraj deonice stigli i do sedam poena viška.



CSKA se nije predavao, na 15 sekundi do kraja je Rodrigez pogodio trojku iz korrnera iz izjednačenje, uz faul Melija. Pogodio je i dodatno bacanje, pa su "Armejci" stigi do novog preokreta i pola koša viška.

Vonamejker je preuzeo odgovornost u narednom napadu, iznudio je faul Hajnsa i otišao na liniju penala, pogodio je prvo bacanje, promašio drugo, a domaća ekipa nije iskoristila poslednjih nekoliko sekundi da dođe do trijumfa, pa se otišlo u produžetak.



Hajns je doveo CSKA u prednost na startu dodatnih pet minuta, ali je Fener uzvratio sa šest poena, te su Žocovi puleni došli do četiri poena viška nakon dva minuta igre.

Blistao je Jan Veseli, u narednom napadu Fenera, nakon polovičnog učinka Rodrigeza sa linije penala, upisao je dva ofanzivna skoka i nove poene, te je Fener došao i do pet poena prednosti.

Nije se predavao CSKA, prišli su na minus dva poena na manje od minut do kraja, Fener je prokockao naredni napad, pa su "Armejci" na 30ak sekundi do kraja imali priliku da izjednače ili ponovo preokrenu rezultat.

De Kolo je preuzeo odgovornost, našao je prostora i otišao na polaganje, CSKA je došao do izjednačenja na 16 sekundi do kraja.

Fener je držao loptu do kraja narednog napada, Vonamejker je šutnuo trojku, promašio je, ali je Meli uspeo iz odbojke da pošalje loptu kroz obruč u poslednjoj sekundi i tako donese pobedu ekipi Fenerbahčea.



Sjajnu partiju u pobedničkom sastavu pružio je Jan Veseli, upisao je 31 poen uz pet skokova, pratili su ga Vonamajker sa 13, Meli sa 11, kao i Slukas (9as) i Datome sa po 10 poena. Gudurić je upisao sedam poena i pet asistencija za 21 minut na parketu.

U poraženom sastavu 20 poena Rodrigeza, 18 je dodao De Kolo (6as), po 17 su upisali Hajns i Kori Higins, dok je sa 10 dvocifren bio i Vil Klejburn.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RUSKI CAR
Saturday, 18.11.2017
06:45

Teško mi je da priznam, ali Fenerbahče je još jači nego prošle godine.