EL - Teo nezaustavljiv, Galati istanbulski derbi

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 18.11.2016.
20:04
Izvor: Sportske.net

Predvođena srpskim internacionalcem Milošem Teodosićem ekipa moskovskog CSKA uspela je da upiše sedmu pobedu u Evroligi, pošto je kao domaćon savladala litvanski Žalgiris.

vtb-league.com
vtb-league.com

Povezane vesti

Velike probleme uspela je da napravi ekipa Žalgirisa aktuelnom šampionu Evrope, ali je iskusna ekipa Dimitrisa Itudisa na kraju ipak savladala litvanski sastav.

Aktuelni šampion Evrope se vrato u pobednički kolosek pošto je u okviru 8. kola elitnog klupskog takmičenja savladao Žalgiris rezultatom 95:86 (19:21, 21:20, 27:28, 28:17) predvođen našim Milošem Teodosićem.

Gosti iz Kaunasa imali su prednost tokom većeg dela susreta ali nikako nisu uspevali da dođu do dvocifrenog vođstva iako su u trećem kvartalu bili jako blizu tog ostvarenja.

"Armejci" su na startu poslednje četvrtine uspeli da preokrenu rezultat i da preuzmu vođstvo koje nisu ispustili do kraja meča, premda je Žalgiris sve vreme disao za vratom i pritiskao moskovski sastav.

CSKA je večeras nastupio bez povređenog Nanda De Koloa, a najefikasniji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je naš Miloš Teodosić sa 25 poena (6/9 za dva, 2/7 za tri) 5 asistencija.

U redovima ruske ekipe dvocifren učinak su ostvarili još Aron Džekson (19 pts), Kori Higins (15 pts, 6 as) i Džef Ajrs (13 pts, 7 sk), dok je Paulius Jankunas vukao Žalgiris sa 30 poena i 8 skokova.

Večeras je na programu bio i jedan istanbulski derbi, a sastale su se ekipe Galatasaraja i Darušafake.

Tim Ergina Atamana slavio je rezultatom 85:81 (17:21, 20:17, 28:17, 20:26) i tako stigao do druge pobede u tekućoj evroligaškoj sezoni.

Galatasaraj je sa 22 poena i 8 skokova predvodio Tibor Plajs, a naš Vladimir Micov bio je sjajan i zabeležio 16 poena, 6 skokova i 6 asistencija.

Najefikasniji u poraženom sastavu bio je Vil Kliburn sa 20 poena i 5 skokova, a pratio ga je Džejms Anderson sa 15 poena i 7 skokova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke