EL - Šved "zakopao" Himki, Makabi slavio u Moskvi

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 16.11.2017.
19:46
Izvor: Sportske.net

Prvi meč osmog kola Evrolige odigran je u Podmoskovlju gde je ekipa Makabija iz Tel Aviva slavila protiv domaćeg Himkija.

EPA/MAXIM SHIPENKOV
EPA/MAXIM SHIPENKOV

Povezane vesti

Osmo kolo elitnog košarkaškog takmičenja otvoreno je u Podmoskovlju gde su snage odmerile ekipe iz gornjeg doma.

Himki je nakon debakla u Atini tražio povratak na pobednički kolosek, ali je doživeo novi "šamar" pošto je na domaćem terenu poražen od Makabija iz Tel Aviva.

Ekipa Nevena Spahije slavija je rezultatom 77:69 (28:19, 14:20, 20:16, 15:14) i tako stigla do pete pobede koja joj omogućava selidbu u sam vrh evroligaškog karavana.

Gosti su kontrolisali rezultat tokom većeg dela meča, igrali jako dobro, a Himki će u svojim redovima morati da potraži krivca za poraz.

Najefikasniji pojedinac u poraženom sastavu bio je Aleksej Šved sa 21 poenom i 4 asistencije, ali je upravo ovaj igrač najveći krivac za današnji poraz. Prva zvezda Himkija "prodala" je sedam lopti, a u defanzivnom delu je konstantno predstavljao igrača manje za domaće.

Naš Stefan Marković uzeo je samo dva šuta za tri poena i oba puta bio neprecizan ali je upisao 5 skokova i 2 asistencije.

Goste iz Tel Aviva do pobede je predvodio Pjer Džekson sa 19 poena, 4 skoka i 6 asistencija, a pratili su ga Majkl Rol (14 pts, 5 as), Noris Kol (10 pts, 6 ukr. lopti) i Džona Bolden (10 pts, 7 sk).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke