EL - Sve dileme rešene u Madridu, ovo su četvrtfinalni parovi!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.04.2019.
23:00
Izvor: Sportske.net

Učesnik prošlosezonskog fajnal-fora u Beogradu savladao je aktuelnog šampiona Evrope u Madridu i tako izborio plasman u plej-of Evrolige.

Epa/Sergei Ilnitsky
Epa/Sergei Ilnitsky

Povezane vesti

Borba za plasman u plej-of završena je večeras, pošto je Žalgiris savladao Real Madrid i tako ostavio ekipe Olimpijakosa i Makabija "ispod crte".

Žalgiris je savladao aktuelnog šampiona Evrope rezultatom 93:86 (25:27, 21:10, 20:23, 27:26) i tako osigurao plasman u plej-of sa osmog mesta na tabeli.

Rasterećeni igrači Real Madrida imali su veliki rezultatski deficit u trećem kvartalu (-16) ali se nisu predavali, pa su u poslednjoj deonici stigli do potpunog preokreta.

Gosti su ipak imali veći imperativ i veću želju da stignu do trijumfa jer im je od ishoda večerašnje utakmice zavisio plasman u plej-of, tako da su na kraju uspeli da stignu do pobede.

Dejvis Brendon igrao je kao u transu i sa 27 poena i 10 skokova vodio je Žalgiris do trijumfa u Madridu i plasmana u četvrtfinale Evrolige.

Na drugoj strani dominirali su Valter Tavares (22 pts, 7 sk, 2 as) i Entoni Rendolf (17 pts, 5 sk, 2 as).

Nakon ishoda večerašnjih utakmica 30. kola možemo da konstatujemo da su Olimpijakos, Makabi i Armani ostali ispod crte, a od šestog do osmog mesta poređali su se PAO, Baskonija i Žalgiris.

Četvrtfinalne parove činiće:
Fenerbahče - Žalgiris
CSKA Moskva - Baskonija
Real Madrid - Panatinaikos
Anadolu Efes - Barselona

Četvrtfinalna serija igra se na tri dobijena meča u periodu od 16. aprila do 1. maja. Igraće se u formatu 2+2+1.

Fajnal-for je na programu od 17. do 19. maja u Vitoriji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke