EL - Štimara pocepao 'Armani'

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.11.2017.
20:28
Izvor: Sportske.net

Sjajna utakmica u "Sinan Edem Domu", srpski centar Vladimir Štimac junak u trijumfu Anadolu Efesa.

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Sjajnu košarkašku predstavu imali su prilike da vide svi oni koji su utakmicu u "Sinan Erdem Domu" pratili sa tribina ili kraj malih ekrana.

Ekipa Anadolu Efesa upisala je treću pobedu u sezoni, pošto je u drugoj utakmici desetog kola Evrolige savladala 'Armani' rezultatom 73:68 (23:16, 10:14, 19:20, 21:18).


Rezultatska klackalica bila je aktuelna tokom većeg dela drugog poluvremena, a posebno tokom poslednje deonice u kojoj su se ekipe smenjivale u vođstvu.

Gosti su u jednom momentu otišli na četiri poena razlike (61:57) i delovalo je da bi 'Armani' mogao da slavi na gostovanju u Istanbulu ali je tim Velimira Perasovića uspeo da preokrene rezultat.

Utakmica je prelomljena 37 sekundi pre kraja pošto je Vladimir Štimac pogodio pod faulom i realizovao slobodno bacanje pri vođstvu gostujućeg tima 68:67.

Svoju ulogu Štimara je odigrao i u sledećem napadu nakon promašene trojke Kurtisa Džerelsa kada je ničiju loptu gurnuo u ruke saigrača Brajana Danstona. Nakon toga igrači 'Armanija' nisu stigli da naprave faul pa je Goran Dragić spakovao trojku za konačnih 73:68.

Vladimir Štimac je bio najefikasniji igrač meča sa 19 poena (7/10 za dva) i 10 skokova, a Erik Mekolum ga je pratio u ekipi Efesa sa 15 poena, 2 skoka i isto toliko asistencija.

Još jedan srpski internacionalac odigrao je odlično večeras. Radi se o Vladimiru Micovu koji je sa 15 poena, 3 skoka i 5 asistencija bio najbolji pojedinac u ekipi 'Armanija' uz Džordana Tiodora koji je postigao isti broj poena i upisao 8 skokova.

Ekipa Anadolu Efesa posle večerašnjeg trijuma ima skor 3-7 što je učinak identičan onom koji je posle deset mečeva ostvarila Olimpija 'AX Armani Exchange' iz Milana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke