EL - Stavljena tačka u Atini, imamo prvog učesnika fajnal-fora!

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.04.2019.
21:51
Izvor: Sportske.net

Šampion će braniti krunu na završnom turniru.

EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Košarkaši madridskog Reala postali su prvi učesnici predstojećeg fajnal-fora Evrolige, koji će biti održan u Vitoriji od 17. do 19. maja.

Oni su večeras trijumfovali u Atini protiv Panatinaikosa sa 89:82 i ovu četvrtfinalnu seriju dobili sa maksimalnih 3:0 u pobedama, posle dva trijumfa i u Madridu.

Prvi kvartal je protekao u ravnopravnoj borbi, mada je Real uglavnom imao blagu prednost. Ta prednost je početkom drugog uvećana na devet poena razlike, ali onda sldi period najbolje igre Panatinaikosa, koji pravi preokret i na poluvreme odlazi sa pet poena viška - 41:36.

Madriđani nisu dozvolili da se domaćin značajnije odlepi, početkom treće četvrtine Real je uhvatio priključak, pa se ponovo igralo ''koš za koš'', uz minimalnu prednost na jednoj ili drugoj strani.

Ali, sredinom poslednje deonice, Real pravi seriju 7:2 za vođstvo od 75:70, potom je poveo i sa sedam poena razlike - 81:74 i do kraja nije dozvolio Panatinaikosu da vrati rezultatsku neizvesnost.

Rudi Fernandez i Fakundo Kampaco (10 asistencija) su sa po 16 poena predvodili Real do pobede u večerašnjem meču, a pratio ih je Tejlor sa 13 poena i šest skokova.

Kalates sa 17 (7 asistencija) i Lodžeski sa 16 poena bili su najefikasniji kod Atinjana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 23.04.2019
23:37

U periodu od 1999. do 2012. godine (Obradovićev mandat), Panatinaikos je igrao 8 puta na fajnal-foru, čak pet titula.

Od odlaska Obradovića, niti jednom u ovih sedam sezona nisu izborili nastup na fajnal-foru. Svih 7 sezona su ispali u četvrtfinalu, neverovatno. Od 1996. godine do 2011. godine, Real Madrid je igrao samo jedan fajnal-for Evrolige, jedan jedini u 15 godina.

Od dolaska Pabla Lasa, ovo će im biti šesti fajnal-for u osam godina, osvojili su dve titule.