EL - Spektakl u Istanbulu, Fener bolji od Albe nakon produžetka

Autor: Nikola Miloradović
petak 06.12.2019.
21:19
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč u "Ulker Sports" areni.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea slavili su na svom parketu protiv berlinske Albe, nakon 45 minuta košarke bilo je 107:102 za ekipu Željka Obradovića.

Dominantno je Fener otvorio meč, dobio prvi kvartal sa 30:16, ali je usledio jak odgovor Albe, koja je do poluvremena spustila zaostatak na samo pola koša.

U trećem kvartalu je bilo tesno, ali je domaćin uspeo da ostane u prednosti, otišli su na poslednji odmor sa tri poena prednosti.

Držala se dobro Alba sve do samog kraja, Slukas je sa linije penala odlepio Fener na +3 u poslednjem minutu, ali su gosti uspeli da izbore produžetak. Gifi je bio polovičan sa linije penala, potom je Sikma odveo utakmicu u dodatnih pet minuta.

Uspeo je Fener serijom 9:3 u finišu produžetka da se odlepi i da upiše trijumf protiv nemačkog tima.

Pobednički sastav je predvodio sjajni Kostas Slukas sa 23 poena i 10 asistencija (indeks 39), pratili su ga De Kolo sa 18 poena, Mahmatoglu sa 17, Lovernj sa 15 i Derik Vilijams sa 14 poena.

Štimac tri poena i jedna asistencija, Kalinić je igrao pet minuta, ali bez učinka, uz dva promašaja iz igre.

U poraženom sastavu 19 poena Giedraitisa, 18 je dodao Sikma, po 12 su ubacili Hermanson i Gifaj, do su dvocifreni sa po 10 poena bili i Siva i Erikson.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke