EL - Slavlje Olimpijakosa i Bamberga, Srbi sasvim solidni

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 16.01.2018.
22:16
Izvor: Sportske.net

Neizvesno je bilo u Nemačkoj, dok je u Pireju viđena rutina Olimpijakosa.

Epa/Sedat Suna
Epa/Sedat Suna

Povezane vesti

Ekipa Olimpijakosa nije imala problema sa Makabijem danas u okviru 18. kola Evrolige.

Oni su slavili u Pireju sa veoma ubedljivih 94:64, prednost je rasla iz minuta u minut, svaku četvrtinu su dobili domaći u ovom meču.

Gosti su imali egal u prvih par minuta, vodili su i sa 6:9, kasnije i 12:13, ali onda Olimpijakos "pali motore", Meklin dominira i sa 10 poena završava četvrtinu.

Milutinov sa 4 vezana poena donosi +13 za domaće, ali se gosti nisu tako lako dali u ovoj deonici i uspevali su da spuste razliku ispod 10.

Mancaris i Spanulis su trojkama doneli 16 poena prednosti Olimpijakosu, Milutinov 18 poena prednosti u sledećem napadu, Makabi je pogubio sve konce u igri krajem treće deonice.

Prednost je rasla i u poslednjem kvartalu, bilo je i +34, ali se završilo na +30 za Olimpijakos.

Spanulis je imao 13, Meklin i Milutinov po 12 poena, a srpski košarkaš je dodao i 7 skokova. Na drugoj strani jedini raspoložen je bio Pjer Džekson sa 13 postignutih poena.

Bamberg je slavio u veoma interesantnom meču protiv Žalgirisa i tako ostao u trci za Top 8 fazom, slavio je danas sa 93:86.

Niti jednog trenutka se ekipe nisu odvojile na više od 4 poena razlike sve do samog kraja druge četvrtine kada je Žalgiris došao do +7 nakon serije Vajta i Pangosa.

Gosti su održavali prednost sve do samog kraja trećeg kvartala kada Bamberg odličnom serijom od 8:0 stiže do 64:59, a tu prednost nije ispuštao do samog kraja meča.

Ogustin Rubi je bio najbolji u Bambergu sa 22 poena, Musli je dodao 14 uz 6 skokova i 3 asistencije. Aron Vajt je bio najefikasniji kod Žaligirisa, imao je 23 poena, a solidan je bio i Vasa Micić sa 12 poena.






Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke