EL: Sjajni Pefi pogurao Himki, Moskovljani bolji od Baskonije nakon preokreta!

Autor: Nikola Miloradović
petak 10.11.2017.
19:56
Izvor: Sportske.net

EL: Sjajni Pefi pogurao Himki, Moskovljani bolji od Baskonije nakon preokreta!

bckhimki.ru
bckhimki.ru

Povezane vesti

U okviru šestog kola Evrolige, Himki je dočekao ekipu Baskonije, a domaćin je nakon madridskog Reala savladao i ekipu iz Vitorije, na kraju je bilo 91-90.

Himki je bio bolji rival većim delom prvog kvartala, ali su gosti na odmor otišli sa tri poena viška zahvaljujući skoncentrisanijoj završnici i trojci Meta Dženinga na 48 sekudni do kraja perioda.

Ponešeni dobrom igrom sa kraja prve deonice, gosti otvaraju i drugu u istom ritmu, pa ubrzo dolaze i do osam poena viška.

Držali su Baski sve u svojim rukama, vodili i dvocifrenom razlikom, a na odmor su otišli sa osam poena suficita.



Na početku treće deonice slična slika, ali je onda Himki upalio motore i polako počeo da stiže prednost gostiju.

Pred kraj deonice su stigli i do izjednačenja, ali je Marselinjo Uertas trojkom u poslednjim sekundama ostavio Baskoniju u prednosti pred odlučujućih 10 minuta (61-64).

Dolazi Himki do izjednačenja u poslednjem kvartalu, dobro su igrali Marković, Žil i Šved, da bi trojkom Markovića na pola kvartala Himki stigao do plusa od dva poena.

Napravili su Moskovljani mini seriju od 6-0, a ispostavilo se da gosti nisu imali snage da stignu taj minus.

Otišlo se u penal završnicu, Šved je odveo Himki na četiri poena viška na pet sekundi do kraja, a onda je Grejndžer u poslednjim sekundama pogodio trojku, prišli su gosti na minus jedan, ali prekasno.


Po 20 poena su u pobedničkom sastavu upisali Šved i Entoni Žil, 18 je dodao Džejms Anderson, dok je odličan bio i Marković sa 15 poena, tri asistencije i po dva skoka i dve ukradene lopte.

U poraženom sastavu 19 poena Dženinga, po 14 su dodali Fojtman i Šengelija, na 11 se zaustavio Uertas (6as), dok je 12 dodao Vensan Poirije (9sk).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke