EL: Sjajni Kalinić presudio "manekenima", Fener overio čelnu poziciju!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 28.03.2019.
22:45
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Fenerbahčea upisali su ubedljiv trijumf u "prestonici mode" i tako overili prvu poziciju na tabeli pred plej-of.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Puleni Željka Obradovića ubedljivo su slavili i bez nekolicine prvotimaca protiv Olimpije Milano i to u "Mediolanum forumu", bilo je 90:104 za ekipu iz Istanbula.

Dobili su Obradovićevi puleni prvi kvartal sa 17:22, da bi do poluvremena stekli i deset poena prednosti.

Uspeo je Armani da se trgne u trećem kvartalu i smanji deficit na šest poena, ali to je bilo sve od ekipe Simonea Pjaniđanija.

Fener je održavao prednost, a onda je kod domaće ekipe sve stalo, gosti su uvećavali prednost iz minuta u minut, na kraju prebacili i "stotku" i upisali 24. trijumf ove sezone, kojim su overili prvo mesto na tabeli pred plej-of.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu Bobi Dikson sa 23 poena, a u stopu ga je pratio reprezentativac Srbije Nikola Kalinić sa 22 poena (4sk, 2as - indeks 26).

Datome je dodao 12 poena, koliko je upisao i Grin, dok je dvocifren sa 10 bio i Mahmatoglu, Marko Gudurić se oporavio od povrede i ekipi iz Milana ubacio devet poena.

U poraženom sastavu 26 poena bivšeg igrača Fenera Džejmsa Nanelija, 20 je dodao nekadašnji plej Partizana Kurtis Džerels, dok je dvocifren sa 15 poena bio i Vladimir Micov.

Podbacio je Majk Džejms sa samo osam poena, dok je Nedović ubacio samo tri poena, uz po jedan skok i jednu asistenciju.

Armani na 14-15, trenutno su osmi, pa još uvek imaju šansu za plasman u doigravanje, sve će se rešavati u poslednjem kolu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke