EL: Sjajan meč u Pireju u znaku "srpskog obračuna", Francuz presudio Efesu, bez neizvesnosti u ruskom derbiju

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 13.12.2018.
19:55
Izvor: Sportske.net

Olimpijakos je slavio na otvaranju 12. kola Evrolige.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Košarkaši Olimpijakosa slavili su na svom parketu protiv ove sezone odličnog Anadolu Efesa rezultatom 88:81.

Domaćin daleko bolji rival u prvoj deonici, dobijaju taj deo igre sa 13 razlike, Efes je bio potpuno razbijen u finišu kvartala.

Ipak, trgli su se gosti iz Istanbula u nastavku, da bi pred odlazak na odmor prišli Oliju na samo dva poena zaostatka.

U trećoj četvrtini Efes predvođen sjajnim Vasom Micićem dolazi do preokreta, na poslednji odmor gosti odlaze sa tri poena prednosti.

Vodio je Efes u prvom delu poslednjeg kvartala, ali se na drugoj strani razigrao Aksel Tupan, koji je sa osam poena u samo par minuta doneo prednost ekipi Olimpijakosa u ključnim trenucima.

Bio je neizvesno do samog kraja, ali je Oli uspeo da zadrži prednost u završnici, te su košarkaši grčkog vicešampiona upisali svoj sedmi trijumf u Evroligi ove sezone, pritom nanevši četvrti poraz Efesu nakon 12 kola.

Tupan na kraju najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 19 poena, pratio ga je fantastični Nikola Milutinov sa 15 poena i devet skokova, bez promašaja iz igre. Po 10 poena dodali su Ledej, Spanulis, Strelnijeks i Printezis (11sk).

MVP Evrolige za novembar, Vasilije Micić, odigrao je još jedan fantastičan meč za "Pivare", upisao je 24 poena i šest asistencija, ali to nije bilo dovoljno za trijumf Efesa. Pratio ga je sve bolji Larkn sa 20 poena, Moerman je dodao devet poen i osam skokova.

Danijel Heket Džerlon Grin CSKA Moskva Himki
Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

U okršaju ruskih ekipa ubedljivo je slavio moskovski CSKA, Himki je od aktuelnog osvajača VTB lige poražen rezultatom 88:74.

Neizvesnost je trajala samo u prvih 20 minuta, CSKA je na veliki odmor otišao sa devet poena viška.

U trećem kvartalu "Armejci" prelamaju meč u svoju korist, dolaze do suficita od 22 poena, sve je bilo jasno u ruskoj prestonici.

U poslednjem kvartalu su gosti samo ublažili poraz.

U pobedničkom sastavu 14 poena Heketa, 12 je dodao Ćaćo Rodrigez, 11 Kori Higins, dok su po 10 dodali Klajburn i De Kolo.

U poraženom sastavu 18 poena odličnog Stefana Markovića, Malkom Tomas je dodao 15, Toni Kroker 13, dok je dvocifren sa 14 bio i Džordan Miki. Bivši bek Zvezde Čarls Dženkins dodao je sedam poena uz tri skoka.

CSKA nakon 12 kola ima učinak 10-2, Himki na 4-8.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke