EL - Sjajan derbi Grčke i pobeda "Zelenih", Micić na korak od dabl-dabl učinka u ubedljivoj pobedi Efesa u Vitoriji

Autor: Nikola Miloradović
petak 06.12.2019.
22:45
Izvor: Sportske.net

"Večiti derbi" Grčke opravdao očekivanja, Efes nastavio da melje.

EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Košarkaši Panatinaikosa slavili su na svom parketu protiv večitog rivala Olimpijakosa rezultatom 99:93 (86:86), nakon 45 minuta košarke u "OAKA Areni".

Otvorili su gosti dobro meč, ali se PAO podigao i stigao do preokreta i poena prednosti pred prvi odmor.

U nastavku su domaći košarkaši nastavili sa dobrom igrom, Tajris Rajs je najavio dobru partiju, pa su "Zeleni" na poluvreme otišli sa sedam poena viška.

U trećem kvartalu se vratio Olimpijakos, spustili su deficit na samo dva poena pred poslednji odmor.

Tesno je bilo do samog kraja, Rajs je blistao, Brendon Pol je sa druge strane pogađao bitne šuteve, gosti su i preokrenuli rezultat, ali je Papajanis poravnao rezultat u završnici, pa se otišlo u produžetak.

Gosti bolje otvaraju produžetak, ali je usledila serija Fredeta i Rajsa sa linije za slobodna bacanja, te je PAO stekao pet poena prednosti na 30ak sekundi do kraja, nisu gosti uspeli da ponovo poravnaju rezultat, te je Panatinaikos upisao pobedu u prvom ovosezonskom derbiju.

Pobednički sastav je sa čak 41 postignutih poena predvodio neverovatni Tajris Rajs (indeks 41), pratili su ga Kalates sa 14 (10sk), DeŠon Tomas sa 13 i Papapetru sa 11 poena.

Kod Olimpijakosa 18 poena Spanulisa, 17 je dodao Pol, odličan i Milutinov sa 14 poena i 10 skokova, dvocifren i Boldvin sa 10 poena.

Efes je u poslednjem susretu 12. kola deklasirao Baskoniju u Vitoriji sa 77:102.


Prednost gostiju je rasla iz minuta u minut, nakon 10 minuta imali su 10 poena viška, do poluvremena su duplirali tu prednost.

U trećem kvartalu je postalo jasno da se Baskonija neće vraćati, ali Efes nije puštao gas, pa je prvak Turske upisao ubedljiv trijumf.

Pobednički sastav je sa 24 poena i osam asistencija predvodio fantastični Šejn Larkin, pratili su ga Šanli sa 18, kao i Micić sa 13 poena i devet asistencija.

Singlton je takođe dodao 13 poena, 12 je ubacio Buboa, dok je 10 dodao Alek Piters.

Kod Baskonije 20 poena Šengelije, po 16 su dodali Šilds i Stauskas.

U nastavku pogledajte stanje na tabeli nakon 12 odigranih kola.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke