EL - Sašina Alba poražena u Kaunasu

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 09.01.2015.
20:46
Izvor: Sportske.net

Sudeći na osnovu dosadašnjih rezultata u grupi "E" i pretpostavke da će Barselona savladati PAO u poslednjem susretu drugog kola TOP 16 faze, Crvena zvezda Telekom će ostati jedini tim u grupi sa dva poraza.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Pretposlednja utakmica drugog kola TOP 16 faze u grupi "E" odigrana je u Kaunasu gde je Žalgiris ugostio ekipu našeg Saše Obradovića.

Alba je nakon iznenađenja u prvom kolu otišla na megdan litvanskom sastavu koji je iskoristio prednost domaćeg terena i slavio prvi trijumf u TOP 16 fazi rezultatom 75:62 (18:15, 17:13, 18:18, 22:16).

Žalgiris je u većem delu susreta kontrolisao stanje stvari na terenu ali je u završnici Alba uspela da uhvati priključak i smanji prednost domaćina na svega 4 poena (64:60).

U takvoj situaciji odgovornost je preuzeo Redži Reding ali je jedan najboljih pojedinaca Albe promašio polaganje posle čega je Žalgiris prelomio meč serijom 11:2.

Petorica košarkaša domaćeg tima ostvarila su dvocifren učinak a najefikasniji je bio Džejms Anderson sa 16 postignutih poena, 6 skokova i 3 asistencije.

Tim Saše Obradovića nosili su Džamel Meklin sa 16, Klif Hemonds sa 13 i Marko Banić sa 12 poena.

Uoči poslednjeg susreta drugog kola u grupi "E" vodi Real Madrid sa skorom 2-0, Makabi, Žalgiris, Alba i Galatasaraj imaju polovičan učinak, a Crvena zvezda Telekom ostaje na začelju sa dva poraza.

Poslednji susret drugog kola igra se večeras u Barseloni gde istoimena ekipa dočekuje Panatinaikos.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke