EL - Rutina CSKA, Efes ne da četvrto mesto

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.02.2019.
21:00
Izvor: Sportske.net

Još uvek je rano za zaključke, ali ekipa Anadolu Efesa nakon večerašnjeg trijumfa nad Olimpijakosom ima velike šanse da u plej-of uđe sa prednošću domaćeg terena.

Epa/Sedat Suna
Epa/Sedat Suna

Povezane vesti

Sedam kola pre kraja ligaškog dela elitnog košarkaškog takmičenja ekipa Anadolu Efesa savladala je Olimpijakos na domaćem terenu (75:65) i tako zadržala četvrto mesto na tabeli.

Bez pomoći Vasilisa Spanulisa Olimpijakos nije uspeo da preživi gostovanje u Istanbulu, pa je tako vezao četvrti uzastopni poraz koji ekipu Dejvida Blata praktično eliminiše iz trke za poziciju broj četiri i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Anadolu Efes su do petnaeste pobede u Evroligi vodili Krunoslav Simon (13 pts, 2 sk), Adrijan Moerman (12 pts, 8 sk) i Šejn Larkin (11 pts, 4 sk, 8 as), a veliki doprinos dao je i naš Vasilije Micić sa 10 poena i 5 asistencija.

U poraženom sastavu dvocifreni su bili samo Janis Strelnijeks (14 pts, 5 sk, 2 as) i Nikola Milutinov (12 pts, 8 sk).

Anadolu Efes sada ima tri pobede više od Olimpijakosa, a ako računamo i bolji međusobni skor to je četiri pobede više sedam kola pre kraja. Najveći takmac Efesa u borbi za četvrto mesto biće Barselona, koja ima dva trijumfa i meč manje od ekipe Ergina Atamana.

Ekipa moskovskog CSKA nastavila je seriju pobeda u Evroligi. "Armejci" su bez problema savladali Gran Kanariju rezultatom 107:85 (29:20, 27:22, 27:22, 24:21) i zadržali drugo mesto na tabeli.

Dimitris Itudis koristio je sve igrače koje je imao u protokolu za utakmicu, a samo se Andrej Lopatin nije upisao u strelce. Najefikasniji su bili Serhio Rodriges (18 pts, 8 as) i Vil Klajburn (17 pts, 7 sk).

U poraženom timu po 13 poena postigli su Kim Tili i Markus Erikson.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke