EL: Repriza finala ponovo pripala Grcima

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 01.02.2018.
22:08
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Olimpijakosa ubedljivo su slavili u svojoj dvorani protiv ekipe Fenerbahčea.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Prvak Evrope gostovao je u dvorani "Mira i prijateljstva", a kući se vraća pognute glave.

Olimpijakos je pred svojom publikom slavio u 21. kolu Evrolige protiv Fenerbahče Doguša rezultatom 95-70.

Već u prvom kvartalu postalo je jasno da se Obradovićevi puleni neće provesti u Pireju, dobio je domaćin taj deo igre sa 34-19.

Do poluvremena je Fener uspeo da spusti zaostatak na jednocifren broj poena, otišli se na pauzu sa 45-36 u korist "crveno-belih".

U trećem kvartalu izabranici Janisa Sferopulosa su zaigrali još angažovanije, pa su nakon 30 minuta ponovo imali veliku prednost, bilo je 71-54 u korist domaćina.

U poslednjem kvartalu su povećali suficit i na kraju sasvim zasluženo slavili.

Pobednički sastav predvodili su Janis Strelnijeks i Bili Spanulis sa po 19 poena, pratili su ih Printezis i Meklin sa po 12, Milutinov je za skoro 20 mminuta upisao pet poena i po jedna skok i asistenciju.

Kod gostiju usamljen Bobi Dikson, upisao je 24 poena, niko od ostalih košarkaša Fenera nije uspeo da upiše dvocifren košgeterski učinak.

Gudurić je za osam minuta imao dobar učinak, osam poena i po jedan skok i ukradena lopta, dok je Nikola Kalinić za 16 i po minuta upisao po tri poena i skoka.

I u prvom susretu ove dve ekipe je slavio Olimpijakos, te su tako overili bolji skor u međusobom susretu, sa ekipom od koje su minule godine izgubili u velikom finalu Evrolige. Obe ekipe sada imaju skor 14-7.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 01.02.2018
23:54

Mislim da je krajnje vreme da se u EL pomeri linija za 3,da bude kao u NBA. Oli sutira za 3 80% do pred kraj,Pangos osrednji igrac 60% za 3,pa matori Rocesti ima preko 50%,a najbolji trojkas Kari na 44%,smesno.