EL - Real u seriji, Željkov poraz u Tel Avivu

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 21.12.2017.
22:06
Izvor: Sportske.net

Real Madrid se probudio nakon slabe serije u Evroligi, a Fenerbahče je nakon pobede protiv Crvene zvezde doživeo novi poraz.

Epa/Adrian Ruiz de Hierro
Epa/Adrian Ruiz de Hierro

Povezane vesti

Ekipa Pabla Lasa polako podiže formu u Evroligi, oni su uspeli da zabeleže i treću uzastopnu pobedu, ovoga puta su slavili protiv Bamberga i to u gostima sa 66:81 (13:29, 22:21, 16:18, 15:13).

Kao što vidite, dosta toga je bilo rešeno u prvoj četvrtini, slaba odbrana domaće ekipe u tom delu meča je koštala rezultata Nemce.

Ovako je Real Madrid stigao do svoje 8. pobede u Evroligi, izašao je ovom serijom od tri pobede iz negativnog skora i sa dosta samopouzdanja ulazi u naredni period.

Heket je imao 13, Maodo Lo je imao 12 kod domaćina, a kod gostiju Tompkins 20 poena, Kozer 13, a Rejes 10. Moramo napomenuti i sjajan šut sa linije za slobodna bacanja kod Real Madrida, 20/20.

U drugoj utakmici Makabi je uspeo da savlada Fenerbahče, od samog starta su vodili, bilo je 9:0, pa 15:2, gosti nisu imali vremena da se oporave od ovog početnog šoka.

Nakon trojke Datomea prišli su na -8 na kraju prve deonice, tokom drugog dela bilo je i 24:22 nakon poena Jana Veselog, ali su tu košarkaši Fenera ponovo stali.

Moramo napomenuti i Nikolu Kalinića koji je tokom prvog poluvremena nezgodno doskočio i morao je biti iznet sa terena.

Makabi je drugu deonicu završio sa 7 poena prednosti, a u trećoj novi pokušaj preokreta.

Fener se vratio, Nikolo Meli je pogodio za 40:40, ali domaći nikako nisu dali vođstvo. Nakon trojke Pjera Džeksona bilo je 55:46, nova trojka Norisa Kola dovela je do +12, ekipa Željka Obradovića je bila u nokdaunu.

Makabi je odigrao veoma pametno poslednju deonicu, nisu dozvolili rivalu da priđe na bliže od sedam poena razlike u poslednjih pet minuta, i sasvim zasluženo su slavili novu pobedu u Evroligi.

Džekson je imao 20 poena, Kol 19 u ekipi Makabija, dok su na drugoj strani najbolji bili Jan Veseli sa 18 i Mihamed Ali sa 12. Kalinić je imao dva poena, ali za samo dva minuta koja je odigrao zbog pomenute povrede, dok je Marko Gudurić ostao bez učinka kada su poeni u pitanju.

Na kraju je bilo 82:73.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke