EL - Prvi "brejk" CSKA, De Kolo blistao u Tel Avivu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 16.10.2018.
21:57
Izvor: Sportske.net

Košarkaši moskovskog CSKA stigli su do prvog trijumfa na gostujućem terenu u novoj sezoni elitnog takmičenja. Nando De Kolo "zatrpao" koš Makabija.

Epa/David Aguilar
Epa/David Aguilar

Povezane vesti

Nakon pobede koju su ostvarili u duelu sa Pešićevom Barselonom na startu Evrolige, košarkaši moskovskog CSKA večeras su stigli i do prvog trijumfa "na strani".

"Armejci" su na gostovanju šestostrukom prvaku Evrope u Tel Avivu slavili rezultatom 89:86 (24:22, 26:24, 17:22, 22:18), pa će sa skorom 2-0 u četvrtak dočekati meč sa Darušafakom u Moskvi.

Duel u Tel Avivu obilovao je uzbuđenjima i preokretima, ali je CSKA u završnici odigrao na višem nivou od protivnika i zasluženo slavio.

Nezadrživ je bio Nando De Kolo koji je za nepuna 33 minuta na terenu postigao 27 poena (7/10 za dva, 4/6 za tri) i zabeležio 5 asistencija. Sjajnu rolu imao je i Vil Klajburn koji je zabeležio dabl-dabl učinak od 11 poena i 10 skokova.

Na drugoj strani je dominirao Anđelo Kalojaro sa 21 poenom, 4 skoka i 3 asistencije, a po 15 poena postigli su Majkl Rol i Terik Blek.

U trećem kolu koje je na programu u četvrtak CSKA dočekuje Darušafaku, a Makabi ide u goste podgoričkoj Budućnosti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke