EL: Prvak Evrope pao u "Morači"!

Autor: Nikola Miloradović
petak 18.01.2019.
20:51
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Budućnosti priredili su veliko iznenađenje na svom parketu, u istom terminu Panatinaikos je poražen u Kaunasu.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Jasmin Repeša je zategao redove prvaka Jadrana, njegovi puleni su pred punim tribinama dvorane "Morača" savladali aktuelnog prvaka Evrope i Španije, ekipu madridskog Reala.

Budućnost VOLI je slavila protiv čete Pabla Lasa rezultatom 73:60.


Zvuči iznenađujuće, ali Podgoričani su kontrolisali rezultat tokom svih 40 minuta, bili su u prednosti od prvog do poslednjeg minuta.

Nakon uvodnih 10 minuta imali su četiri poena prednosti, sa dobrom igrom su nastavili i u drugom periodu, te su na poluvreme otišli sa osam poena viška.

U trećoj četvrtini dolaze košarkaši Budućnosti i do maksimalnih +15, ali je Real zaigrao nešto bolje u finišu trećeg kvartala, te su vratili deficit na osam poena.

Ipak, stigao je odgovor ekipe Jasmina Repeše, došli su do +14, proradio je Goga Bitadze u ključnim trenucima, vezao je osam poena sredinom poslednje četvrtine.

Uspeli su do kraja da zadrže prednost domaći košarkaši, te su izvojevali veliki trijumf, peti u Evroligi ove sezone.

Odličan je ponovo bio Noris Kol sa 14 poena i sedam asistencija, ali su meč u korist Budućnosti prelomili Goga Bitadze i Koti Klark, koji su utakmicu završili sa dabl-dabl učincima. Gruzin je upisao 13 poena i 10 skokova, Amerikanac po 12 poena i uhvaćenih lopti. Dvocifreni su bili i Erl Klark i Edvin Džekson, sa po 10 postignutih poena.

Kod večeras neprepoznatljivog Reala, dvocifren samo Serhio Ljulj sa 10 poena (0as), Tompkins je dodao devet, osam je upisao Rudi Fernandez.



Žalgiris je slavio protiv ekipe Panatinaikosa u svojoj dvorani, upisali su važan trijumf i preskočili "Zelene" na tabeli, bilo je 82:69 u korist ekipe Šarunasa Jasikevičijusa.

Gosti su meč otvorili serijom 9:0, mučio se Žalgiris u napadu, pa je nakon 10 minuta bio šest poena u zaostatku.

Na startu druge deonice PAO stiže i do prve dvocifrene prednosti (+10), ali je usledio odgovor domaće ekipe, koja sredinom deonice stiže i do preokreta.

Ipak, finiš prvog poluvremena pripao je ekipi iz Atine, koja na veliki odmor odlazi sa četiri poena prednosti.

Po povratku sa odmora, Žalgiris uspostavlja kontrolu, stižu i do devet poena prednosti, ali je ponovo finiš kvartala pripao gostima, koji se vraćaju na minus od samo jednog poena.

Ipak, Žalgiris je uspeo da ostane u prednosti, a serijom 9-0 došli su i do 15 poena prednosti na oko dva i po minuta do kraja, te je sve bilo jasno u Kaunasu.

Istakao se Eron Vajt sa 15 poena, pratili su ga Grigonis sa 13, kao i Dejvis i Volters sa po 10 poena.

Kod Panatinaikosa 14 poena DeŠona Tomasa, po 11 su dodali Kalates i Kilpatrik.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
miki2
Friday, 18.01.2019
22:58

Budućnost glavni favorit za osvajanje aba lige.

avatar
neme
Friday, 18.01.2019
22:51

Da se igra deset utakmica Real bi dobio jedanaest ali..Kao i sa Cska lagano se evroliga pretvara u nba.jos kad se poveca broj clanova.steta.zao mi onih sto sipaju tesko zaraden kes a pojma nemaju o cemu se radi.Veceras ce kao i posle Cska deset istih ljudi na svetom stefanu da piju kristal i popravljaju saldo do jutra.ziveli.

avatar
Deki.Stankovic.5
Saturday, 19.01.2019
03:21
avatar
neme
Saturday, 19.01.2019
19:23

Protiv Cska se Hajnc izmakne na er bol da ovaj da zicer za pobedu.Laso se sinoc sprda uvodi prepelica utakmica se kao lomi da ljulj ne bi dao u svom ludilu dve trojke za redom.Istog prepelica nece da ubaci ni iz pristojnosti na +20 protiv gran kanarije.

avatar
ViniciusJR
Friday, 18.01.2019
22:10

Jos mnogi nisu svjesni kakve igrace ima Buducnost. A Repesa iznenadjujuce dobro slaze stvari.

avatar
Friday, 18.01.2019
22:46

Bez Goge i Kola 0.

avatar
barbaroga
Friday, 18.01.2019
23:11

Ma svetske, zato i jesu drugi otpozadi ...

avatar
ViniciusJR
Friday, 18.01.2019
23:06

A sta je Zvezda bez Reglenda i Berona npr? Ili Denver bez Jokica? Ili bilo koja ekipa bez 1 ili 2 vodeca igraca. Kol i Bitadze strasni, ali generalno jak skup igraca, odlicna rotacija.