EL - Printezis je MVP, Mitrović jedan od najboljih igrača kola!

Autor: Nikola Miloradović
subota 11.02.2017.
23:47
Izvor: Sportske.net

Kompletirana je 22. runda, a dodeljena je i nagrada za najkorisnijeg igrača iste.

EPA/Valda Kalnina
EPA/Valda Kalnina

Povezane vesti

Košarkaš Olimpijakosa Jorgos Printezis proglašen je za najboljeg igrača 22. kola Evrolige.

On je u pobedi nad Žalgirisom upisao dabl-dabl sa 17 poena i 10 skokova, a sakupio je 30 indeksnih poena.

Odmah iza njega bio je krilni košarkaš CSKA Nikita Kurbanov, koji je u trijumfu nad Crvenom zvezdom mts upisao 18 poena za samo 21 minut na parketu i tako skupio 29 indeksnih poena.

Odličan je u minuloj rundi bio i Aleks Tajus, koji je u pobedi Galate nad Barsom učestvovao sa 19 poena i devet skokova za indeks 28.

Izdvojila su se i dva igrača čiji timovi nisu upisali trijumfe, a to su košarkaš Crvene zvezde mts Luka Mitrović koji je u porazu u Moskvi upisao 16 poena i devet asistencija, kao i Johanes Vojtman koji je u porazu od Makabija imao 13 poena i 11 skokova. Obojica su sakupila po 26 indeksnih poena.

Najbolji skakać 22. runde bio je Stratos Pereperoglu sa 12 skokova, najbolji poenter De Kolo sa 25 poena. Luka Dončić i Vonamejker su prednjačili po asistencijama sa po 11 uspešnih dodavanja, dok je Džejson Grejndžer bio najbolji "kradljivac" sa četiri ukradene lopte protiv Olimpije Milano. Aleks Kirk iz Efesa i Avgusto Lima iz Žalgirisa su bili najbolji "blokeri" sa po tri blokade u 22. rundi.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke