EL - Potop Unikahe u španskom derbiju

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.10.2017.
22:44
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Unikahe moraće da stave prst na čelo nakon tri vezana poraza u Evroligi, a naročito nakon večerašnjeg u kojem su prosto poniženi.

EPA/MIGUEL ANGEL POLO
EPA/MIGUEL ANGEL POLO

Povezane vesti

Najveće iznenađenje na otvaranju nove sezone napravila je ekipa Unikahe koja je na domaćem parketu savladala aktuelnog šampiona Evrope, ali je onda usledio kolaps.

Tim iz Malage nanizao je tri poraza, a posebno brine manir prikazan u večerašnjem debaklu od Valensije.

Valensija je kao domaćin deklasirala Unikahu rezultatom 91:53 (31:11, 26:14, 16:17, 18:11) čime se, na neki način, revanširala "zelenima" za poraz u finalu Evrokupa.

Unikaha je nastupila bez Nemanje Nedovića, a u takvoj konstelaciji stvari najbolji pojedinac u timu i jedini sa dvocifrenim učinkom bio je Adam Vačinski sa 15 poena i dve ukradene lopte.

Bivši košarkaši Partizana Dejan Musli i Dragan Milosavljević nisu imali svoje veče, baš kao ni ostatak ekipe Đoana Plaze. Musli je meč završio sa 4 postignuta poena, jednim skokom i asistencijom, dok je Milosavljević postigao 2 poena za 22 minuta na terenu.

Kod domaćih se u strelce nije upisao samo Giljem Vives, a najefikasniji su bili Erik Grin sa 15 poena i 5 asistencija, odnosno Alberto Abalde sa poenom manje.

Valensija je tako stigla do treće pobede u sezoni, dok Unikaha posle startnog trijumfa nad Fenerom i tri vezana poraza zauzima 14. mesto na tabeli ispred Baskonije i Efesa koji ne znaju za pobedu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke