EL - Posle 11 godina, "brejk" u Moskvi!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 18.04.2019.
20:55
Izvor: Sportske.net

Nakon više od decenije košarkaši moskovskog CSKA izgubili su plej-of meč Evrolige na domaćem terenu. U Vitoriju se ide sa rezultatom 1-1.

Epa/Yuri Kochetkov
Epa/Yuri Kochetkov

Povezane vesti

Dešavalo se "Armejcima" da u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige izgube utakmicu, ali im se odavno nije desilo da poraz dožive na svom terenu.

Prvi "brejk" u Moskvi nakon 11 godina uspela je da napravi ekipa Baskonije koja je u drugoj utakmici četvrtfinalne serije slavila rezultatom 78:68 (27:18, 15:19, 24:15, 12:16) i tako poravnala na 1-1 pred put u Vitoriju.

Malo je toga polazilo za rukom košarkašima CSKA večeras. Samo na početku meča imali su prednost, a na startu treće deonice uspeli su da se približe na dva poena zaostatka nakon dvocifrenog minusa koji su imali u prvom poluvremenu.

Na startu posledenje deonice gosti stižu do maksimalnih 15 poena razlike i to je bilo dovoljno da se utakmica privede kraju i zabeleži "brejk" u Moskvi.

Baskoniju je do trijumfa vodio Darun Hilijard sa 16 poena i 3 skoka, a pratio ga je Šavon Šilds sa 15 poena i 2 skoka.

U poraženom timu najefikasniji je bio Kori Higins sa 15 poena i 3 asistencije. Poen manje ubacili su Vil Klajburn (6 sk, 2 as) i Serhio Rodriges (2 sk, 3 as).

Poslednji put CSKA je poražen u plej-ofu na svom terenu u sezoni 2007/08 kada je u seriji na dve dobijene utakmice igrao protiv Olimpijakosa. Tu seriju "Armejci" su otvorili porazom ali su zatim slavili u Pireju i još jednom u majstorici u Moskvi.

Serija će biti nastavljena sledeće nedelje. U sredu je na programu treći meč, u petak četvrti. Eventualna majstorica bila bi odigrana u Moskvi 1. maja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke