EL - Porazi juniora Zvezde i Mege u poslednjem kolu, u finalu Ritas i "Plava zvezda"

Autor: Nikola Miloradović
subota 19.05.2018.
15:32
Izvor: Sportske.net

Porazima u poslednjem kolu, juniroske selekcije srpskih prestavnika završile su takmičenje.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Omladinci Crvene zvezde mts poraženi su u trećem kolu kvalifikacionog dela za F4 "Adidas Next Generation" turnira od rimske "Plave zvezde" rezultatom 64-75.

"Crveno-beli" su nakon sjajne druge četvrtine stekli pet poena prednosti pred odlazak na odmor, ali su njihovi vršnjaci iz Italije došli do preokreta u trećem kvartalu.

Nisu imali snage u poslednjoj deonici košarkaši Zvezde, ubacili su samo osam poena rivalu, koji je do kraja lako zadržao, čak i povećao prednost.

U sastavu Crvene zvezde mts istakao se Arijan Lakić sa 15 poena i osam skokova, pratili su ga Marko Pavićević sa 14 poena, Zoran Paunović sa 11 poena i šest skokova, kao i Bojan Tomašević sa 10 poena i sedam skokova.

Italijanski sastav je predvodio Luka Konti sa 23 poena, dok je 19 dodao Dalf Adem Panopio.

Crvena zvezda je tako sa skorom 1-2 na trećem mestu grupe, dok će sa prvog mesta grupe B u finale upravo ekipa iz Rima, koja će se u završnici sastati sa Lijetuvos Ritasom.



Litvanci su sa maksimalnim skorom završili takmičenje u grupi A, u kojoj su juniori Mega Bemaksa uspeli da se domognu trećeg mesta.

Oni su u poslednjem kolu poraženi od vršnjaka iz madridskog Reala rezultatom 78-72.

Madriđani su vodili gotovo čitavim tokom susreta, pa su na kraju zasluženo slavili.

U ekipi Mege istakao se Luka Cerovina sa 17 poena i po osam skokova i asistencija, 15 poena je dodao Mateja Jovanović, dok je 10 upisao Igor Drobnjak.

U redovima Reala 16 poena Marija Nakića, 13 je dodao Dijego De Blas, dok je 11 upisao Ngalamulume.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Saturday, 19.05.2018
19:15

Apsolutno je nebitno ko ce osvajati ovaj turnir, kao i sva takmicenja mladjih kategorija, bitno je praviti igrace za seniorski pogon, i za reprezentaciju. S tim sto su u zvezdi svi sem jednog domaci igraci, dok je u megi sareno prilicno.

avatar
MALI PLAVI
Saturday, 19.05.2018
15:59

Treba da se spustimo na zemlju, nismo mi ni blizu toliko jaki kao nekad, pogotovo što sada bogati klubovi mogu da dovedu strance (kvalitetne) čak i u kadetima.

avatar
Man.United99
Saturday, 19.05.2018
19:28

Ko je imao dva predstavnika