EL - Podgoričani stali u 34. minutu, Kalina im presudio kao nekada sa Zvezdom

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 19.03.2019.
21:04
Izvor: Sportske.net

Odlično su se izabranici Jasmina Repeše držali u Istanbulu, ali su se šest minuta pre kraja utakmice jednostavno "ugasili".

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Košarkaši Budućnosti prikazali su se u jako dobrom svetlu na gostovanju aktuelnom šampionu Turske, ali je iznenađenje ipak izostalo.

Fenerbahče je slavio rezultatom 76:67 (19:16, 17:23, 22:19, 18:9) i tako stekao šansu da se u sledećem kolu bori za overu prvog mesta na tabeli pred početak plej-ofa.

Više od tri četvrtine gosti su bili ravnopravan rival favorizovanom protivniku, na momente su delovali bolje od Fenerbahčea, ali su se u 34. minutu meča "ugasili".

Nakon poena Goge Bitadzea i vođstva 64:66 usledila je serija Fenerbahčea 12:0 nakon koje je Budućnost uspela da postigne još samo jedan poen i tako stavi tačku na meč u Istanbulu.

Nikola Kalinić je bio najefikasniji u redovima domaćeg tima sa 14 poena (3/3 za dva, 2/3 za tri), 6 skokova i 3 ukradene lopte, a pratili su ga Jan Veseli (13 pts, 9 sk, 4 as), Kostas Slukas (11 pts, 2 sk) i Ali Muhamed (11 pts, 4 as). Marko Gudurić je meč završio sa 6 poena, 5 skokova i 3 asistencije.

Na drugoj strani fenomenalna partija Erla Klarka koji je ubacio 20 poena i upisao 5 skokova. Po deset poena postigli su Filip Barović i Petar Popović, a poen više od pomenute dvojice Goga Bitadze koji je zabeležio i 7 skokova. Nemanja Gordić imao je 10 dodavanja.

Fenerbahče u okviru 28. kola ide u goste moskovskom CSKA i ako ostvari trijumf u Moskvi overiće prvo mesto na tabeli. Budućnost u Podgorici dočekuje ekipu Anadolu Efesa.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke