EL - Pešićeva Barsa u seriji poraza, Alba iznenadila pred put u Beograd!

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.01.2020.
22:15
Izvor: Sportske.net

Odigrane i poslednje dve utakmice večerašnjeg programa u Evroligi. Barselona doživela i treći uzastopni poraz.

EPA-EFE/ABIR SULTAN
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Povezane vesti

Uz duel CSKA i Reala u Moskvi (60-55), veče u Evroligi obeležio je i meč u Tel Avivu, gde je domaći Makabi, u fantastičnoj atmosferi, savladao Barselonu rezultatom 92-85.

''Ponos Izraela'' je ovim trijumfom stigao Barsu i CSKA na deobi trećeg mesta, sve tri ekipe imaju po 13 pobeda i šest poraza.

Barselona je odlično odigrala prvu četvrtinu, dobila ju je sa 27:20, ali Makabi je već u drugoj napravio preokret i na poluvreme odneo sedam poena viška (48-41).

Sredinom trećeg kvartala tim Svetislava Pešića je uspeo nakratko da povede, ali u finišu tog dela igre Makabi pravi seriju 13-2 i od tada je Barselona do kraja meča bila u rezultatskom minusu. Pokušavali su gosti u samoj završnici da uhvate priključak, ali trojka Vilbekina na 33 sekunde do kraja za 88-82 bila je ključna za ishod ovog meča.

Tajler Dorsi sa 19 i Skoti Vilbekin sa 18 poena predvodili su Makabi, Barsi nije bila dovoljna sjajna partija Nikole Mirotića, koji je upisao 22 poena, 10 skokova i tri asistencije.

Uoči gostovanja Crvenoj zvezdi, koje je zakazano za petak, nemačka Alba je večeras uspela da savlada Olimpijajkos u Pireju.

Ekipa iz Berlina je slavila sa 93:86, u utakmici punoj preokreta i rezultatskih oscilacija. Olimpijakos je bio bolji u prvoj i trećoj, Alba je uzvraćala u drugoj i četvrtoj, a što je najvažnije, gosti su bili bolji kada je to bilo najvažnije, u samom finišu.

Markus Erikson je sa 22 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a odličan je bio i Martin Hermanson sa 18 poena.

U Olimpijakosu su prednjačili naš Nikola Milutinov sa 15 poena i šet skokova, Jorgos Printezis sa 15 poena, devet skokova i šest asistencija.

Ovo je Olimpijakosu četvrti poraz u posldnjih pet mečeva, ukupno dvanaesti od početka sezone, Alba je upisala ukupno šestu pobedu.

-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke