EL - Pešić nema rešenje za briljantnog Micića!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 17.04.2019.
20:45
Izvor: Sportske.net

Fantastični Vasa Micić vodio Efes do prve pobede u seriji.

Epa/Georgia Panagopoulou
Epa/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Maestralnom igrom Vasilija Micića ekipa Efesa je stigla do 1:0 u seriji protiv Barselone, bilo je 75:68.

Početak je u potpunosti pripao Efesu, Simon, Moerman i Micić su doneli 15:4 domaćinu, a kada je Vasa Micić pogodio svoju drugu trojku na utakmici Efes je bio i na +13 u prvoj četvrtini.

Stvorena je zaliha za nastavak, ali je ubrzo ispuštena. Imali su gosti par bljesaka, nakon poena Pangosa spustili su na -5 u drugoj deonici, pa ponovo nakon njegove trojke na -2, a nakon trojke Smitsa bilo je nerešeno. Ipak, sledi serija Efesa, Plajs, Micić i Larkin prave seriju od 8:0.

Micić svojom četvrtom trojkom početkom treće deonice održava prednost domaćina, uvek kada je bilo gusto imao je odgovor na taktiku Svetislava Pešića, a Danston je preuzeo štafetu do kraja četvrtine i Efes je pred ulazak u poslednju četvrtinu imao 9 poena prednosti.

Veliku prednost Efes je imao nakon 2+1 Vase Micića (69:57), ali nije se dala ekipa Svetislava Pešića.

Prvo je Blažić pogodio, potom i Hanga za 3, ušlo se u nešto neizvesniju završnicu jer je bilo samo pet poena prednosti za Efes.

Ipak, Micić ponovo preuzima stvar u svoje ruke, ponovo 2+1 na 16 sekundi do kraja za 74:66 što je značilo i nemoguću misiju za Barsu koja nije uspela da se izvadi do kraja.

Micić je imao 21 poen (3/4 za dva, 4/5 za tri), imao je 3 skoka i 7 asistencija, ukupno 30 indeks. Larkin i Moerman su imali po 12 poena. Kod poražene ekipe Ante Tomić 14 poena.

Efes vodi 1:0, igra se u tri dobijene.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NE LJUTI SE COVECE
Thursday, 18.04.2019
09:17

Smatrao se velikim talentom I kao da je tek sad to izbilo. Kako je otisao iz Mege u Bajern, karijera mu otisla strmoglavo. Secam se I u Zvezdi da je igrao skromno I onda procvat u Zalgirisu I evo, covek ima sezonu zivota.

avatar
Anthony
Wednesday, 17.04.2019
22:14

Kakvu sezonu ima ovaj decko, obavezan putnik na SP, iskreno me cudilo sto je prethodnih godina toliko osporavan, iako je bio pristojan igrac.. A Nedovica su ljudi dizali u nebesa iako je igrac kao Ljajic u fudbalu, ogroman talenat, ali skroz nekonstantan, uz velike uspone i padove