EL: Pešić nastavlja da deli lekcije, novi trijumf Barse u "El Klasiku", težak poraz Olimpijakosa u Pireju

Autor: Nikola Miloradović
petak 01.03.2019.
23:09
Izvor: Sportske.net

U okviru 24. kola Evrolige, Barselona je u novom "El Klasiku" dočekala ekipu Reala iz Madrida, dok je moskovski CSKA gostovao u Pireju.

Epa/Georgia Panagopoulou
Epa/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Košarkaši Barselone nedavno su u kontroverznom finalu Kupa kralja došli do prvog trofeja u sezoni, pobedom nad najvećim rivalom, ekipom madridskog Reala.

Slavili su puleni Svetislava Pešića i večeras protiv aktuelnog prvaka Evrope i Španije, ovoga puta u svojoj "Palau Blaugrani", bilo je 77:70 u korist Barse.

Kao i uvek, tesno i neizvesno od starta, prvi kvartal pripao je gostima iz prestonice, ali su imali samo pola koša prednosti.

U drugoj deonici Barsa uspeva da dođe do preokreta u samom finišu, na kraju su stekli i pet poena prednosti pred veliki odmor.

Držali su stvari u svojim rukama Katalonci u trećem kvartalu, na poslednju pauzu otišli su sa istim viškom poena koji su stekli nakon 20 minuta igre.

U trećem kvartalu su se odlepili na dvocifrenu prednost Pešićevi puleni, Real je uspeo da priđe na pet poena zaostatka, ali to je bilo sve od Madriđana, uspeli su da zadrže prednost Katalonci i upišu vrlo važan trijumf u borbi za prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Blistao je kapiten Ante Tomić sa 22 poena i 13 skokova, sakupio je 28 indeksnih poena.

Pratio ga je Ertel, koji je takođe imao dabl dabl sa 17 poena i 10 asistencija (indeks 27), dok je dvocifren bio i Kjurik sa 15 poena.

Kod Reala 15 poena Rudija Fernandeza, 12 je uz devet skokova dodao Entoni Rendolf, dok je dvocifren bio i Džejsi Kerol sa 10 postignutih poena.

Barsa peta sa skorom 15-9, dok je Real ostao treći sa 18-6. U narednom kolu Katalonci igraju protiv Efesa, u meču koji bi mogao da bude ključan u borbi za četvrto mesto i prednost domaćeg terena u doigravanju.

Dimitris Itudis Serhio Rodriges

Olimpijakos je doživeo težak udarac u borbi za doigravanje, poraženi su u dvorani "Mira i prijateljstva" od moskovskog CSKA rezultatom 81:97.

Tesno je bilo u prvih 20 minuta, Olimpijakos je dobio prvi kvartal sa dva poena viška, CSKA je do poluvremena stigao do preokreta i pola koša prednosti.

Uspevaju Moskovljani da ostanu u prednosti i u trećem kvartalu, stekli su osam poena suficita pred poslednji odmor.

A onda, rapsodija Moskovljana, sa druge strane Olimpijakos nije mogao da pronađe potreban ritam da se vrati u utakmicu, pa je prednost "Armejaca" rasla iz minuta u minut, te su na kraju upisali ubedljiv trijumf.

Istakao se Higins sa 18 poena, 16 je dodao De Kolo, dok je 15 upisao Hajns, blistao je Ćaćo Rodrigez sa dabl dabl učinkom od 15 poena i 12 asistencija, vrlo dobar i Klajburn sa 14 poena (8sk), dok je dvocifren bio i Hanter sa 10 poena (8sk).

Kod Olimpijakosa 21 poen i devet skokova za Ledeja, 14 poena je dodao Bili Spanulis (7as), dok je dvocifren bio još Printezis sa 12 poena.

CSKA drugi, bila je ovo 19 pobeda "Armejaca" ove sezone, dok je Olimpijakos ostao osmi, ali imaju isti skor kao i sedmoplasirana Baskonija i devetoplasirani Bajern.

Rezultati 24. kola Evrolige:

Himki - Olimpija Milano 88:90
Fenerbahče - Anadolu Efes 84:66
Makabi Tel Aviv - Darušafaka 77:58
Baskonija - Žalgiris 80:73
Gran Kanarija - Panatinaikos 80:99
Budućnost - Bajern Minhen 75:89
Olimpijakos - CSKA Moskva 81:97
Barselona - Real Madrid 77:70


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
UGASICE SE partizai
Saturday, 02.03.2019
00:48

Kako bi nama Pesic legao za selektora,najveci uspeh u nasoj kosarci je napravljen kada je on bio selektor,a pored toga sto je TRENERSKA legenda,covek je suva klasa,zna i da motivise i da napravi izmene kada treba,da trazi tajm aut,da nadje igracima ulogu koja im odgovara i da cak i igrac koji ima 0 poena,bude koristan,uglavnom,covek zna sve,a nas vodi osoba koja ne zna nista!