EL - PAO može do četvrtog mesta, Makabi će teško do osmog

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 22.03.2018.
22:08
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi na gostujućem terenu i ostali u trci za plasman na mesto koje garantuje prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Epa/Panagiotis Moschandreou
Epa/Panagiotis Moschandreou

Povezane vesti

Veliki takmičarski značaj imala je večerašnja utakmica višestrukih šampiona Evrope u Tel Avivu, pošto su i Makabi i PAO imali imperativ pobede.

"Zeleni" se bore za mesto koje garantuje prednost domaćeg terena u plej-ofu, a "Ponos Izraela" za plasman u TOP 8.

Bliži ostvarenju konačnog cilja nakon večerašnjeg meča nalaze se košarkaši Panatinaikosa. Atinski klub je u neizvesnoj završnici slavio u Tel Avivu rezultatom 76:75 (18:20, 17:21, 21:17, 20:17) što znači da će se do kraja boriti za poziciju broj četiri na tabeli.

Poene vredne važnog trijumfa postigao je Majk Džejms pet sekundi pre kraja. Makabi je potom imao šansu da za nekoliko sekundi stigne do pobede ali je šut Dešona Tomasa bio neprecizan.

Upravo je junak meča postigao i najveći broj poena na utakmici. Majk Džejms je za 32 minuta na parketu upisao 27 poena (9/11 za dva), a tome je dodao 4 asistencije i 4 ukradene lopte.

Dvocifreni su bili Jan Vujukas (16 pts, 5 sk) i Nik Kalates (10 pts, 4 as), dok je Kris Singlton ostao uskraćen za dabl-dabl (9 pts, 10 sk).

U poraženom timu izdvojili su se Deandre Kin (19 pts, 9 sk, 5 as), Noris Kol (14 pts, 2 sk, 2 as) i Aleks Tajus (10 pts, 2 sk).

Makabi usled poraza ostaje sa malim šansama za plasman u TOP 8, mada bi uslugu mogla da mu učini Barselona ukoliko savlada Baskoniju u petak.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke