EL - PAO dobio u 'Stambolu' i preskočio Zvezdu

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 24.03.2016.
21:38
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Grčke savladao je Darušafaku u okviru 12. kola TOP 16 faze Evrolige čime je preskočio Crvenu zvezdu Telekom na tabeli i stigao na korak od plasmana u četvrtfinale elitnog takmičenja.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Jako interesantnu utakmicu odigrali su u četvrtak uveče Darušafaka i Panatinaikos u okviru 12. kola TOP 16 faze Evrolige, a grčki sastav na kraju je uspeo da slavi i da preskoči srpskog šampiona na tabeli grupe "E".

Panatinaikos je kao gost savladao Darušafaku rezultatom 86:84 (22:30, 18:12, 25:21, 21:21) iako je domaćin bolje otvorio utakmicu i na poluvremenu imao prednost.


Turski sastav ubacio je 30 poena u prvoj deonici večerašnje utakmice što je bio rezultat sjajnog šuta iz igre. Solidne procente u šutu Darušafaka imala je sve do odlaska na odmor, ali je u nastavku taj segment u igri domaće ekipe prestao da bude najjače oružje što je PAO iskoristio.

"Zeleni" su se već u trećoj deonici u potpunosti vratili u utakmicu pa smo do kraja imali prilike da gledamo izuzetno uzbudljivu završnicu.

Panatinaikos je na dva minuta pre kraja napravio seriju i poveo sa 81:77 ali su domaći imali spreman odgovor u vidu serije 7:0 koja im je donela prednost (84:81).

Kada je bilo najteže odgovornost je preuzeo Eliot Vilijams i pogodio trojku za izjednačenje, da bi u poslednjih 20 sekundi Vilbekin zaustavljen na ulazu, a sa druge strane je fauliran Eliot Vilijams koji je uz dva pogođena bacanja stavio tačku na trijumf Panatinaikosa.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je srpski centar Miroslav Raduljica sa 21 poenom i 6 skokova, a u pobedničkoj ekipi istakli su se još Eliot Vilijams sa 19 i Džejms Feldin sa 12 poena.

Prežaljenu Darušafaku predvodio je Semih Erden sa 18 poena, a pratili su ga Skoti Vilbekin sa 13 i Manučar Markoišvili sa 12 poena.

Ekipa Saše Đorđevića sada zauzima treće mesto na tabeli sa skorom 8-4 ali još uvek nije obezbedila plasman u četvrtfinale jer Efes tek treba da odigra svoj meč 12. kola, a ukoliko turski tim savlada Unikahu ostaće u igri jer se u poslednjem kolu sastaje sa PAO-m.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Il Maestro Pirlo
Friday, 25.03.2016
01:28

Darusafaka je bukvalno ispustila pobedu u zadnjih 15 sekundi meca. Vrlo izjednacene obe ekipe