EL - "Old School" košarka, šampion Evrope pao u Atini!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.10.2017.
22:30
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Evrope doživeo je drugi poraz u novoj sezoni. Željku Obradovići u "OAKA Areni" presudio Nikos Papas trojkom na sekund i po pre kraja utakmice.

EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Fantastičnu utakmicu imali su priliku da vide ljubitelji košarke u "OAKA Areni", barem oni koji veruju da je igra bila najlepša u nekim prošlim vremenima.

Panatinakos je uzeo skalp aktuelnom šampionu Evrope, pošto je u okviru 4. kola Evrolige slavio na domaćem terenu 70:68 (19:21, 17:23, 17:11, 17:13) u završnci za infarkt.

"Zeleni" su veći deo meča bili u rezultatskom zaostatku, Fenerbahče je kontrolisao situaciju na terenu, ali je Nikos Papas u dramatičnoj završnici pogodio trojku za trijumf Panatinaikosa.

Svaki poen je večeras u "OAKA Areni" morao da se zaradi, igrala se prava muška u kojoj se rivali nisu štedeli.

Nikos Papas bi svakako bio najefikasniji pojedinac na terenu sve i da nije pogodio trojku za trijuf Panatinaikosa, ali je upravo tim poenima izrastao u junaka utakmice.

Sekund i po pre kraja Papas je pogodio dno mrežice i doneo Panatinaikosu drugi trijumf u četvrtom evroligaškom meču ove sezone. Upravo je on bio najefikasniji na terenu sa 24 poena, a samo je još Nik Kalates bio dvocifren kod domaćih (12 pts, 4 sk, 6 as).

U timu Željka Obradovića najefikasniji je bio Jan Veseli sa 15 poena i 5 skokova, a pratili su ga Nikolo Meli (14 pts, 8 sk, 3 as) i Bred Vonamejker (14 pts, 7 sk, 2 as).

Srpski internacionalac Marko Gudurić na terenu je proveo nešto manje od 11 minuta. Za to vreme uzeo je jedan šut za dva i pogodio ga, a upisao je i asistenciju.

Oba tima posle četiri kola imaju polovičan učinak. U sledećem kolu Fenerbahče dočekuje Valensiju, a Panatinaikos će na megdan Baskoniji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke