EL - Obratite pažnju na Zvezdinu koš razliku

Autor: Boban Filipović
subota 06.12.2014.
13:07
Izvor: Sportske.net

O fantastičnim partijama jedinog srpskog predstavnika u Evroligi ove sezone svedoče i brojke.

euroleague
euroleague

Povezane vesti

Ako malo detaljnije bacimo pogled na tabele grupa nakon osam odigranih kola primećujemo da jedino ekipe koje još uvek nisu osetile gorčinu poraza u najjačem košarkaškom takmičenju u Evropi, CSKA Moskva i Barselona, imaju bolju koš razliku od Crvene zvezde Telekom.

Sa "+53" beogradski crveno-beli trenutno dele treće mesto sa aktuelnim vicešampionom Real Madridom.

Kada je reč o broju postignutih koševa (635) Zvezda se nalazi na šestom mestu u konkurenciji 24 ekipe. Sa primljenim koševima (582) je situacija još bolja, samo četiri ekipe su bolje u defanzivi od beogradskog kluba u ovoj kategoriji.

Crvena Zvezda Telekom je sinoćnom pobedom u Valensiji osigurala plasman u Top 16 fazu, nakon 8. kola ima skor 5/3, na osnovu viđenog do sada realno je očekivati da ekipa Dejana Radonjića prvu fazu završi na drugom mestu u grupi D (na kom se i trenutno nalazi), jer je jedino Olimpijakos u direktnom duelu na terenu demonstrirao da je bolji tim.

U preostala dva kola prve faze lider ABA lige gostuje pravoslavnoj braći u Pireju i dočekuje Laboral Kuću u Beogradu. U slučaju oba trijumfa Zvezda bi teoretski mogla da bude i prva u grupi, u najgorem slučaju će biti treća.

Dodajmo i da su Zvezdini košarkaši na vodećim mestima kada je reč o individualnoj statistici.

bobi

Naravno, prednjači Boban Marjanović. Gorostasni centar ima trenutno najveći inedks korisnosti u proseku (25.5), najbolji je skakač takmičenja sa 82 uhvaćene lopte pod obručima (10.3 po meču) i košarkaš koji je ubacio najviše lopti kroz obruč u šutu za dva poena - 53, uz odličan procenat uspešnosti - 67.9%.

Američki plejmejker Markus Vilijams je zabeležio najviše asisiencija do sada, ukupno 57, što će reći 7.1 po meču. Jedini koji ima više uspešnih dodavanja po utakmici od njega je srpski reprezenativac Miloš Teodosić (8.4), ali ne i ukupno više jer ga nije bilo u sastavu CSKA na poslednja tri meča zbog povrede. 

vilijams

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke