EL - Obradovićev Fener u velikom stilu do novog fajnal-fora!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.04.2019.
20:58
Izvor: Sportske.net

Večeras smo dobili i drugog učesnika završnog turnira Evrolige.

Epa/Erdem Sahin
Epa/Erdem Sahin

Povezane vesti

Košarkaši istanbulskog Fenerbahčea plasirali su se na F4 Evrolige, pošto su večeras ubedljivo trijumfovali u Kaunasu protiv Žalgirisa, rezultatom 99:82.

U četvrtfinalnoj seriji, tim Željka Obradovića je slavio sa 3:1 u pobedama, od čega su dva trijumfa ostvarili na gostujućem terenu.

Fenerbahče se tako pridružio Real Madridu na završnom turniru koji će biti održan u Vitoriji od 17. do 19. maja.

Za razliku od prethodnog duela Žalgirisa i Fenerbahčea, koji je u većem delu bio ''tvrd'' i neizvestan, ovoga puta dominacija gostiju iz Istanbula, koji su već u prvoj četvrtini (30:16 u njihovu korist) stavili rivalu do znanja šta ih čeka do kraja meča.

Žalgiris je u drugoj četvrtini uspeo da smanji zaostatak, na poluvreme se otišlo rezultatom 49:41 za Fenerbahče, a početkom treće domaći su prišli na 52:48. Ipak, predvođeni raspoloženim Ali Muhamedom, gosti su ponovo uspeli da se odlepe i do kraja nije bilo veće rezultatske neizvesnosti.

Ali M uhamed je bio najefikasniji sa 25 poena u pobedničkoj ekipi, naš Marko Gudurić je upisao 11, dok Nikole Kalinića nije bilo u timu. Dvocifreni učinak imali su i Slukas sa 15 i Veseli sa 12 i Erik Grin sa 11 poena.

Dejvis sa 25 i Volters sa 18 poena bili su najbolji kod domaćina.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke