EL: Obradović i Ataman "zakopali sekire", Efes ponovo slavio u derbiju, Radonjić upisao još jednu recku protiv Španaca

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 25.10.2018.
21:55
Izvor: Sportske.net

U okviru četvrtog kola Evrolige, pobede su izvojevali Efes i minhenski Bajern.

Epa/Adrian Ruiz de Hierro
Epa/Adrian Ruiz de Hierro

Povezane vesti

Istanbulski derbi u "Sinan Erdem Domu" pripao je domaćem Efesu, koji je od Obradovićevog Fenera bio bolji sa 89:83.

Prvi kvartal je u potpunosti pripao ekipi Željka Obradovića, koja na pauzu odlazi sa 14 poena viška.

Držao je Fener komfornu prednost u drugoj deonici, serijom na kraju otišli su na odmor sa istim suficitom kao i na kraju prve četvrtine.

A onda, od treće deonice, Efes kreće da preuzima stvari u svoje ruke, razigrali su se Plajs, Buboa i Danston, topila se prednost Fenera i na kraju se potpuno istopila, Efes je u poslednjih 10 minuta ušao sa pola koša prednosti (66:65).

U odlučujućem kvartalu je Efes uspevao da ostane u prednosti, Fener je u nekoliko navrata prilazio na pola koša zaostatka, ali su domaći košarkaši uspevali da odbiju svaki nalet viceprvaka Evrope.

Na kraju pobeda Efesa, drugi put su slavili protiv Fenera ove sezone.

Lepa slika i na početku utakmice, čini se da su Ergin Ataman i Željko Obradović "zakopali sekire".
 


Pobednički sastav predvodio je Buboa sa 17 poena, pratili su gaMoerman sa 15 poena i 10 skokova, kao i Tibor Plajs i odlični VacaMicić sa po 13 poena, srpski plej je dodao i šestasistencija.

U poraženom sastavu se istakao Jan Veseli sa 24 poena, osam skokovai sedam asistencija, ali je imao slabu podršku svojih saigrača."Letećeg Čeha" pratili su Meli sa 14, Slukas sa 11 (8as) i MarkoGudurić sa 10 poena, Nikola Kalinić je meč završio sa šest poena itri skoka.

Dejan Radonjic

Minhenski Bajern je na svom parketu savladao ekipu Baskonije za drugi trijumf u sezoni, slavila je ekipa Dejana Radonjića sa 77:71.

Odlična prva deonica Bavaraca donela im je devet poena prednosti pred prvi odmor, Baskonija se u drugom kvartalu ozbiljno približila u par navrata, ali je Bajern odlično odigrao završnicu prvog poluvremena, pa je na veliki odmor otišao sa 11 poena prednosti.

Kontrolisali su Radonjićevi puleni stanje na terenu i u trećoj četvrtini, kao i u većem delu odlučujućeg kvartala, Baskonija je tek u finišu imala par dobrih minuta, ali to nije bilo dovoljno za preokret, te je nemački šampion slavio.

Do druge pobede u EL vodili su ekipu Bajerna sjajni Derik Vilijams sa 22 poena, Maodo Lo sa 15, kao i Nihad Đedović sa 14 poena.

Vladimir Lučić je bio standardno solidan sa devet poena i šest skokova, dok je Stefan Jović upisao sedam poena, četiri asistencije, tri skoka i dve ukradene lopte uz nijednu izgubljenu.

U poraženom sastavu dabl dabl Porijea sa 24 poena i 11 skokova, pratili su ga Šengelija sa 16 poena i Met Džening sa 12.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke