EL - 'OAKA' ostala neosvojiva tvrđava za Fener

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 16.12.2016.
22:36
Izvor: Sportske.net

Zavesa na dvanaesto kolu Evrolige spuštena je u "OAKA Areni" gde su košarkaši Panatinaikosa i deseti put u novoj eri elitnog takmičenja savladali turski Fenerbahče.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Najtrofejniji trener Evrope i šampion Turske pričekaće još neko vreme na pobedu u "OAKA Areni" pošto je i deseta utakmica koju su Panatinaikos i Fenerbahče odigrali u grčkoj prestonici završena porazum gostujuće ekipe.

Panatinaikos je savladao Fenerbahče rezultatom 81:70 (23:14, 18:23, 20:15, 20:18) i tako na najbolji mogući način iskoristio povoljan raspored koji je "Zelenima" omogućio dva vezana meča na domaćem terenu.

Da će ekipa Željka Obradovića upisati četvrti ovosezonski poraz u Evroligi moglo se naslutiti već nakon prvih deset minuta, pošto je domaćin bio za klasu bolji rival tokom uvodnog kvartala.

Turski šampion je tokom prvog poluvremena imao 15 poena zaostatka (33:18) ali je do odlaska na odmor uspeo da uhvati rezultatski priključak i smanji prednost Panatinaikosa na samo četiri poena.

Očekivalo se da će Fenerbahče na krilima nešto bolje završnice druge četvrtine bolje otvoriti drugo poluvreme, ali se ispostavilo da gosti ni u jednom trenutku nisu bili ni blizu izjednačenja.

Panatinaikos je od prvog do poslednjeg trenutka drugog poluvremena držao rezultatsku prednost koja je tokom većeg dela poslednjeg kvartala bila dvocifrena pa se mora priznati da je domaćin potpuno zasluženo stigao do sedme pobede u Evroligi.

Obradovićev tim je platio ceh velikom broju izgubljenih lopti (12) i promašenih slobodnih bacanja (20/29), dok su domaći sa minimalnim brojem grešaka i sasvim solidnim procentima u šutu za dva i tri poena zasluženo stigli do trijumfa.

Najefikasniji u timu Ćavija Paskvala bio je Nik Kalates sa 16 poena, 8 skokova i 11 asistencija, a pratio ga je Demetris Nikols sa 14 poena, 4 skoka i 2 asistencije.

Džejms Nanerli predvodio je Fener sa 21 poenom i 3 skokova. Srpski internacionalac Nikola Kalinić postigao je 7 poena i ostvario 8 skokova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dario Hubner
Saturday, 17.12.2016
00:24

Sta je sa Datomeom,samo 10 minuta je igrao,a nisam video da se povredio.