EL: Ništa od proširenja, dva kluba hoće licencu

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 28.12.2017.
19:07
Izvor: Sportske.net

Nedavno se pojavila informacija da bi Evroliga od naredne sezone mogla da broji veći broj klubova.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Juče smo preneli da je Evroliga navodno spremna da poveća broj klubova koji se takmiče za titulu najboljeg u Evropi.

Prošle godine je po prvi put uspostavljen ligaški format, sačinjen od 16 ekipa, a navodno je postojala mogućnost da od naredne sezone u elitnom takmičenju učestvuje 18 ekipa.

Ideja je bila da se takmičenju priključe francuski Asvel i viceprvak Evrokupa, ali prema poslednjim informacijama to se neće desiti.

Iz uprave takmičenja preneli su da do proširenja neće doći i da će najverovatnije u naredne dve sezone takmičenje ostati u istom formatu, sa istim brojem ekipa.

Smatraju da bi povećavanje broja takmičara dovelo do još dužeg rasporeda, koji bi doveo do još većeg neslaganja sa FIBA, zbog već postojećih preklapanja termina Evrolige sa terminima kvalifikacija za Mundobasket.

Ipak do određenih izmena bi moglo da dođe, kako u 16 ekipa žele da se nađu minhenski Bajern, koji bi da potpiše ugovor sa Evroligom na nekoliko godina, kao i makar jedan klub iz Engleske, koja pokušava da popularizuje košarku unutar svojih granica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 28.12.2017
20:37

Клуб из Енглеске у Евролиги, сачувај ме Боже ... То би за кошарку било потонуће !

avatar
kowalski11070
Thursday, 28.12.2017
20:28

Kada je Crvena Zvezda prošle godine pitala za licencu rečeno je da, sledeće licence ukoliko se budu delile mogu da dobiju isključivo klubovi koji pored infrastrukture moraju da imaju kontinuiran uspeh i da u kontinuitetu osvajaju matična takmičenja u kojima nastupaju ( primer: 5-10 puta). Postavlja se pitanje kada je Bajern bilo šta osvojio. U poslednjih 60god. imaju jedan trofej.