EL: Nikad ne otpisujte Fener, Pešić iz tunela pratio preokret u Istanbulu

Autor: Nikola Miloradović
petak 15.03.2019.
21:02
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Fenerbahčea slavili su na svom parketu posle velikog preokreta.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Fener je u 26. kolu Evrolige dočekao ekipu Barselone, gosti su vodili većim delom susreta, ali je finiš pripao domaćinu, koji je na kraju ostvario novi trijumf rezultatom 88:82.

Već u prvom minutu utakmice Katalonci su ostali bez trenera, Svetislav Pešić je zaradio isključenje, više o tome u nastavku.



Barsa je bila bolji rival u startu, domaćina nije služio šut, pa se na prvi odmor otišlo sa +7 u korist lidera španske ACB lige.

U drugom kvartalu se tek u finišu Fener budi, dolaze na kratko i do preokreta, da bi se na odmor otišlo sa pola koša prednosti u korist Barselone.

Sjajno su Katalonci otvorili treći period, došli i do dvocifrenog suficita, da bi na poslednji odmor otišli sa devet poena viška.

Nakon trojke Kjurika u drugom minutu odlučujućeg kvartala ponovo su gosti imali dvocifren suficit, ali je usledila serija Fenera od 7-0, kojom domaćin prilazi na samo dva poena minusa.

Ponovo je Kjurik odlepio Barsu, ali su onda sjajni Kostas Slukas i kapiten Mahmatoglu preuzeli stvari u svoje ruke.

Grk je sa pet vezanih poena doneo prednost domaćem sastavu, da bi trojkom u poslednjem minutu Mahmatolgu odlepio Fener na +6.

Nadu je gostima vratio Singlton sa tri pogođena bacanja nakon faula Gudurića.

Datome je pogodio dva bacanja na drugoj strani za +5, potom je Tomić promašio dva penala, da bi Meli u skoku faulirao Singltona i poslao ga na liniju penala na pet sekundi do kraja.

Pogodio je Amerikanac prvo bacanje, omašio drugo, potom je Datome sa linije za slobodna bacanja overio pobedu Fenera, 22. ove sezone.

Blistao je u pobedničkom sastavu Slukas sa 22 poena i 11 asistencija, 19 je dodao Bobi Dikson, dok je 13 poena upisao Nikolo Meli.

Gudurić je meč završio sa pet poena i po tri skoka i asistencije, Kalinić je upisao četiri poena, četiri skoka i dve asistencije.

Kod Barse Blažič najefikasniji sa 15 poena, 12 je dodao Singlton, koliko je upisao i Ante Tomić, dok je 11 dodao Kjurik, dvocifren sa 10 i Klaver.

Fener prvi sa skorom 22-4, Barsa je ostala peta sa 15-11, dodatno su se udaljili od četvrtog mesta i prednosti domaćeg terena u doigravanju.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke