EL: Ni "d" od derbija, Fener razbio velikog rivala i overio prednost domaćeg terena, odlični Kalinić i Gudurić

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 28.02.2019.
20:42
Izvor: Sportske.net

Istanbulski okršaj okončan ubedljivim trijumfom aktuelnog turskog šampiona.

Beta/AP Photo/Lefteris Pitarakis
Beta/AP Photo/Lefteris Pitarakis

Povezane vesti

Puleni Željka Obradovića bez većih problema savladali su Anadolu Efes pred svojim navijačima i tako obezbedili prednost domaćeg terena pred doigravanje, bilo je 84:66 u "Ulker Sports Areni".

Držao se Efes u prvoj deonici, u par navrata su imali i prednost, ali je Fener na prvi odmor otišao sa tri poena prednosti.

U nastavku, domaćin uspeva da se odlepi, stiču dvocifrenu prednost i na veliki odmor odlaze sa 14 poena prednosti.

Skočila je prednost Fenera i na 20 poena u trećoj četvrtini, ali je finiš deonice pripao gostima, na kraju je i Moerman pogodio trojku sa svoje polovine uz zvuk sirene, za -10 pred poslednjih 10 minuta.

Delovalo je da bi Efes mogao da se vrati, ali je na startu poslednje deonice najpre Gudurić pogodio trojku, uspevali su domaći košarkaši da održe dvocifrenu prednost, stekli su u finišu i maksimalnih 25 poena, pa su na kraju ubedljivo slavili protiv gradskog rivala.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu na kraju Slukas sa 17 poena, pratili su ga odlični Kalinić sa 15 poena i po tri skoka i tri asistencije, 13 poena dodao je Datome, vrlo dobar i Gudurić sa 11 poena.

Što se tiče Efesa, 20 poena je ubacio Moerman, 13 je dodao Larkin, dok je dvocifren bio i Plajs sa 11 poena.

Roviti Vasa Micić je slabo šutirao, pogodio je samo jedan šut iz igre, meč završio sa dva poena, pet asistencija i tri skoka, uz dve ukradene lopte.

Fener je overio jedno od prva četiri mesta pred plej-of, dok će Efes do kraja voditi veliku borbu sa Barselonom i Milanom, koji je večeras bio bolji od Himkija, za mesto broj četiri i prednost domaćeg terena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke