EL: Nestvarni Dončić srušio prvaka Evrope

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 28.12.2017.
20:45
Izvor: Sportske.net

Košarkaši madridskog Reala slavili su na gostovanju u Istanbulu.

EPA-EFE/TIMM SCHAMBERGER
EPA-EFE/TIMM SCHAMBERGER

Povezane vesti

Izabranici Pabla Lasa su na krilima sjajnog Luke Dočića uspeli da savladaju Fenerbahče i to u gostima, na kraju je bilo 77-79.

Fener je furiozno otvorio meč, iskoristili su to što je Laso ostavio Dončića na klupi, a prvi kvartal rešili su domaći košarkaši u svoju korist rezultatom 17-10.

Ipak, u nastavku Dončić pokreće Madriđane, koji do odlaska na odmor preokreću rezultat, bilo je nakon 20 minuta 36-37 u korist Reala.

U nastavku je bilo tesno, ekipe su bile izjednačene, a to najbolje oslikava podatak da je treći kvartal okončan bez pobednika. Tako je Real u poslednjih 10 minuta ušao sa prednošću koju su stekli u prvom poluvremenu.

Real je i u poslednjoj deonici bio u prednosti, a onda je veliku glupost napravio Veseli, zaradio je tehničku nakon što je glavni arbitar već dodelio dva penala Dončiću, te je supertalentovani Slovenac šutirao četiri slobodna bacanja.

Omašio je prvo, pogodio naredna tri i odveo Real na plus od četiri poena na dva minuta do kraja susreta.

Obe ekipe su realizovale dva naredna napada, te je Real držao četiri poena viška, a onda je Meli na oko 50 sekundi do kraja vratio Fener na minus od dva poena.

Real nije iskoristio naredni napad, Vonajmejker maši na drugoj strani trojku, ali Veseli i Meli uspevaju da izbore novi napada za turski sastav, da bi potom Real iskoristio poslednji faul na Meliju, na oko sedam sekundi do isteka vremena.

Obradović je pozvao tajm-aut kako bi nacrtao poslednji napad svojoj ekipi. Usledio je čeoni aut, Slukas je uposlio Vonamejkera, on je krenuo na prodor, ali ga je Tompkins zaustavio rampom na 2,5 sekunde do kraja. Novi aut za Fener, ponovo lopta završava u rukama Vonamejkera, koji uspeva da izgradi poziciju za šut sa polu-distance, ali lopta nije htela u koš, Real je slavio u Istanbulu.

Oba tima nakon ovog susreta imaju skor od devet pobeda i šest poraza.


U pobedničkom sastavu ponovo neverovatan Luka Dočić, Slovenac je upisao 20 poena i deset asistencija, nedostajala su mu samo dva skoka za tripl dabl. Pogodio je sva tri šuta za dva poena, trojke je šutirao slabo (1/7), ali je zato sa penala bio gotovo nepogrešiv (11/12). Sve to za indeks korisnosti 37.

Pratili su ga Rejes i Tompkins sa po 13 poena, 11 je dodao Džejsi Kerol.

Kod Fenera 20 poena Vonamejkera, 12 je dodao Datome, 11 Naneli, dok je dvocifren sa 10 bio i Džejson Tompson. Marko Gudurić je za 13 minuta upisao samo dva poena, uz po jedan skok, asistenciji, ukradenu i izgubljenu loptu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke