EL: Neizvesno u Milanu, Fener posle produžetka prekinuo lošu seriju

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 19.10.2017.
22:52
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Fenerbahče Doguša upisali su prvi trijumf u Evroligi ove sezone.

EPA-EFE/ROBERTO BREGANI
EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Povezane vesti

Izabranici Željka Obradovića slavili su na gostovanju ekipi Olimpije Milano u okviru drugog kola EL, rezultatom 86-92.

Jako interesantan meč videli smo u "Mediolanum Forumu", ekipe su se u prvom kvartalu smenjivale u vođstvu, turski sastav je ipak na kraću pauzu otišao sa dva poena viška (21-23).

U drugoj deonici domaćin dolazi do novog preokreta, uspeli su da zadrže prednost do poluvremena, pa su nakon 20 minuta imali pola koša viška.

Preuzeo je stvari u svoje ruke u trećem kvartalu Kostas Slukas, bio je nerešiva enigma za odbranu domaćina, pa je Fener stigao i do prve dvocifrene prednosti, sa 10 poena viška su otišli na odmor pred odlučujuću deonicu.

Držali su gosti iz Istanbula prednost u poslednjih 10 minuta, ali je u samom finišu Milano preko Tiodora uspeo da priđe i na minus dva.

Ušlo se u neizvesnu završnicu, a onda je na osam sekundi do kraja trojku za izjednačenje postigao Vladimir Micov, iz vrlo teške pozicije. Fener nije uspeo u poslednjim sekundama da poentira, te se otišlo u produžetak.

Kvalitet i iskustvo koji su na strani aktuelnog prvaka Evrope presudili su u dodatnih pet minuta, Naneli i Vonamejker su odveli Fener na +6, Milano nije imao da do kraja ostane u egalu.

Fener je predvodio Kostas Slukas sa 17 poena i devet asistencija, pratili su ga Vonamejker i Datome sa po 16, dok je Meli upisao dabl dabl sa 15 poena i 11 skokova.

U poraženom sastavu po 16 poena M'Bajea i Bertansa, dok su po 15 dodali Micov i Džordan Tiodor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke