EL: Ne ide bez Nede, Gil srušio Unikahu

Autor: Nikola Miloradović
petak 02.02.2018.
19:46
Izvor: Sportske.net

Košarkaši moskovskog Himkija slavili su u svojoj dvorani protiv aktuelnog osvajača Evrokupa.

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Povezane vesti

Izabranici Jorgosa Barcokasa nadigrali su pred svojom publikom, u triler završnici, ekipu Unikahe rezultatom 68-66.

Tvrdo je bilo u prvom kvartalu, gosti su na kraju izašli kao pobednici, dobili su prvu deonicu sa 9-11.

Do poluvremena je ekipa iz Malage nastavila sa nešto boljom igrom, pa su nakon 20 minuta imali osam poena viška.

Himki je u trećoj deonici uspeo da spusti zaostatak na šest poena, ali su u poslednjim minutima odlučujuće četvrtine iskoristili par grešaka gostiju i preko Džejmsa Andersona došli do izjednačenja.

Promašila je Malaga šut za tri poena na oko 20ak sekundi do kraja, Šved je poveo akciju, ali je ubrzo Milosavljević iskoristio poslednji faul Andalužana i ostavio 8,5 sekundi domaćoj ekipi za napad.

Usledio je pokušaj Šveda za tri poena, bek Himkija je promašio, ali se na njegovu sreću na pravom mestu našao Entoni Gil, koji kupio ofanzivni skok i iz odbojke ubacuje loptu u obruč Unikahe uz zvuk sirene i donosi bitnu pobedu ruskom sastavu.



Najefikasniji po običaju Aleksej Šved sa 22 poena, sjajan je bio Taljer Hanikat sa 11 poena i 15 skokova, dok je dvocifren bio još Džejms Anderson sa 11 poena. Junak Entoni Gil je odigrao slab meč, upisao je sedam poena, ali je u najboljem mogućem trenutku uhvatio svoj prvi ofanzivni skok na utakmici.

Kod gostiju, koji su igrali bez Nemanje Nedovića i Džefa Bruksa, najbolji Adam Vačinski sa 16 poena, dvocifren još samo Mekalum sa 10 poena.

Srpski košarkaš iz redova Himkija Stefan Marković je meč završio sa samo dva poena, dok je reprezentativac Srbije iz redova Unikahe, Dragan Milosavljević, upisao šest poena i tri skoka za čak 28 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke