EL - MVP nagrada u rukama dvojice, centar Zvezde najbolji skakač, Đenka i dalje prvi kradljivac!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 22.12.2016.
17:56
Izvor: Sportske.net

Okončana je i 13. runda u Evroligi, ovoga puta nagrada za najkorisnijeg pripala je dvojici igrača zbog istog indeksa uspešnosti.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Za najkorisnije igrače 13. runde najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi proglašeni su košarkaš Pantinaikosa Majk Džejms i supertalentovani Luka Dončić iz madridskog Reala.

Što se tiče Džejmsa, on je u pobedi "Zelenih" nad Olimpijom Milano učestvovao sa 19 poena, pogodivši pet od sedam šuteva za dva poena i tri od šest šuteva za tri. Dodao je tome i sedam skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu za indeks 25.

Što se tiče Dončića, on je u više nego ubedljivoj pobedi Reala nad Bambergom takođe sakupio 25 indeksnih poena. Postigao je 16 poena, šutirao je za dva 3/6, za tri 3/5, a tome je dodao šest skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte.

Što se tiče najboljih po kategorijama, Evgenji Voronov i Skoti Vilbekin su bili najbolji poenteri 13. runde sa po 22 postignuta poena. Kit Lengford, koji je propustio duel sa Galatom je i dalje najbolji strelac dosadašnjeg toka takmičenja sa 23,8 poena po utakmici.

Košarkaš Crvene zvezde mts Ognjen Kuzmić, uhvatio je najviše lopti, u meču sa Olimpijakosom u Pireju bivši centar Golden Stejta je upisao 14 skokova. On zajedno sa Tajlerom Hanikatom iz Efesa drži prvo mesto po prosečnom broju skokova do sada, sa 8 uhvaćenih lopti po utakmici.

Ognjen Kuzmic

Tajris Rajs je bio najbolji u asistencijama, upisao ih je osam, a Miloš Teodosić je i dalje najbolji po tom paramteru sa 8,5 asistencija po utakmici.

Čedi Osma i Ertel su upisali po četiri ukradene lopte u porazu od Žalgirisa, a Šejn Larkin iz Baskonije i Čarls Dženkins iz Crvene zvezde mts dele prvo mesto u tom parametru u dosadašnjem toku takmičenja sa 1,8 ukradenih lopti po meču.

carls dzenkins

Erden i Parahovski su upisali po tri blokade u 13. rundi, te je sada ruski centar na deobi prvog mesta sa Ekeom Judom sa 1,8 rampi po utakmici u dosadašnjem toku Evrolige.

Kuzmić je bio i jedini igrač 13. runde sa dabl-dabl učinkom, upisao je centar Zvezde 13 poena i 14 skokova u porazu od Olimpijakosa.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke