EL - Mirotić u NBA modu, "stotka" Barse u Podmoskovlju, Zenit prekinuo neprijatnu seriju

Autor: Nikola Miloradović
petak 06.12.2019.
20:14
Izvor: Sportske.net

U okviru 12. kola Evrolige Pešićeva Barselona je upisala novi trijumf, dok je ekipa iz Sankt Petersburga slavila nakon šest vezanih poraza.

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Povezane vesti

Košarkaši Barselone su slavili u Podmoskovlju protiv ekipe Himkija rezultatom 94:102.

Kontrolisali su Katalonci stanje stvari na terenu tokom svih 40 minuta, a prvi odmor su otišli sa devet poena prednosti, do velikog odmora su stekli i 13 poena viška.

U trećem kvartalu su zadržali dvocifren suficit, imali su komfornu prednost sve do samog kraja, kada je Karašev sa dve vezane trojke približio domaćina na tri poena zaostatka.

Ipak, Mirotić i Dilejni su priveli meč kraju i doneli pobedu ekipi Svetislava Pešića. Barsa na 9-3, Himki je doživeo šesti poraz (6-6), četvrti vezani.

Blistao je Nikola Mirotić sa 28 poena i devet skokova u pobedničkom sastavu, pratili su ga Dilejni sa 17 poena i devet asistencija, 15 poena dodao je Tomić, po 10 su upisali Kjurik, Higins i Hanga.

Kod Himkija 23 poena Šveda, 16 je dodao Džeremi Evans, po 14 su ubacili Buker i Karašev, dok je 11 uz pet asistencija dodao Stefan Jović.

Zenit je prekinuo neprijatan niz od šest vezanih poraza, slavili su kod kuće protiv Asvela sa 75:70.

Dobili su domaći košarkaši prvi kvartal sa 17:15, ali je Asvel u nastavku stigao do preokreta i šest poena prednosti pred veliki odmor.

U trećem kvartalu se Zenit ipak vraća, dobijaju taj period sa 23:13 i u poslednjih 10 minuta ulaze sa četiri poena prednosti.

Asvel je preokrenuo početkom poslednjeg kvartala, ali je ekipa iz Sankt Petersburga ubrzo došla do nove prednosti, koju nije ispuštala do kraja susreta.

Bivši košarkaš Partizana Aleks Renfro je predvodio pobednički sastav sa 16 poena i osam aasistencija, pratili su ga Ajon sa 14 i Ponitka sa 11 poena.

Kod Asvela niko nije ubeležio dvocifren učinak, devet poena postigao je mladi Maledon, dok su po osam dodali Džekiri, Bako, Džordan, Lajti i Žan-Čarls.

Zenit i dalje poslednji sa skorom 3-9, dok Asvel ima dve pobede više (5-7).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke