EL: Milutinov pogodio sva tri šuta i bio najkorisniji, Pešićeva Barsa kao bosa po trnju u Tel Avivu

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 17.01.2019.
22:07
Izvor: Sportske.net

Olimpijakos i Makabi upisali nove pobede u 19. kolu Evrolige.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

U dvorani "Mira i prijateljstva" u Pireju, košarkaši Olimpijakosa su savladali Himki rezultatom 71:57.

Domaći sastav je vodio bukvalno od prvog do poslednjeg minuta, na prvi odmor otišli su sa devet poena viška, nakon 20 minuta imali su 10 poena prednosti.

Nastavili su da uvećavaju suficit u trećoj četvrtini, stigli i do +19, Himki je u poslednjih 10 minuta uspeo tek da ublaži poraz.

Nikola Milutinov je još jednom proglašen za igrača utakmice, upisao je 13 poena i sedam skokova, iz igre je šutirao 3/3, pogodio je sedam od osam izvedenih bacanja, nije izgubio nijednu loptu i zabeležio je jednu blokadu, sve to za indeks 25.

Efikasniji od njega bili su Vezenkov i Papanikolau sa po 14 poena, dok su dvocifren učinak zabeležili i Strelnijeks (11p), kao i Jorgos Printezis (10p, 8sk).

Kod Himkija 21 poen i sedam skokova Mikija, dvocifren još samo Kroker sa 10 poena, Stefan Marković je upisao samo dva poena, ali i pet asistencija i tri skoka, dok je bivši bek Crvene zvezde Čarls Dženkins dodao četiri poena, uz po jedan skok i asistenciju.

Barselona je bila na ivici debakla u Tel Avivu, na kraju su sjajnom serijom u poslednjoj deonici uspeli da naprave priključak i upristoje poraz, Makabi je ipak slavio sa 99:83.

Tesno je bilo u prvoj deonici, ali je Makabi na prvi odmor otišao sa tri poena prednosti, a onda su u drugom kvartalu domaći košarkaši postigli čak 34 poena, pa su nakon 20 minuta imali 22 poena viška.

Nastavili su da uvećavaju prednost u trećem kvartalu, pa su na poslednju pauzu otišli sa +33.

Sve je bilo jasno u Izraelu, ali je Barsa napravila strašnu seriju u prvom delu poslednjeg kvartala od čak 20:2, te su uhvatili priključak.

Ipak, bilo je kasno, izgubili su snage, Makabi je zadržao veliku prednosti i zasluženo slavio.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu Tarik Blek sa 16 poena, pratili su ga Vilbekin i Džoni O'Brajant sa po 15 poena, dok je 14 dodao DiBartolomeo. Dvocifren i Tajus sa 11 poena.

Kod Barselone 13 poena Ribasa, 12 je dodao Oriola, 11 Ertel, dok su po 10 upisali Šmits i Pengos.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke