EL: Micov i Naneli srušili "Kanarince" u produžetku!

Autor: Nikola Miloradović
petak 01.02.2019.
23:23
Izvor: Sportske.net

U poslednjem susretu 21. kola košarkaši Olimpije Milano slavili u Španiji.

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Povezane vesti

Aktuelni prvak Italije slavio je rezultatom 104:106 (89:89) na Kanarskim ostrvima.

Efikasna prva četvrtina, gosti su uglavnom vodili, ali je Granka došla do preokreta u finiši i plusa od jednog poena pred odmor.

U drugom kvartalu su se ekipe najpre smenjivale u vođstvu, da bi završnica kvartala ponovo pripala domaćinu, koji na veliki odmor odlazi sa sedam poena prednosti.

Ipak, u trećem kvartalu potpuni preokret, Armani stiče pola koša prednosti pred poslednji odmor.

Tesno je bilo do samog kraja, gosti iz Italije su u poslednjih 20ak sekundi ušli sa tri poena prednosti, ali je Erikson pogodio trojku sa jedne noge na oko tri sekunde do kraja za poravnanje.

Armani ne koristi naredni napad, otišlo se u produžetak.

U dodatnih pet minuta bolja igra Armanija, da bi na oko 30 sekundi do kraja nakon trojke Micova gosti stekli pet poena prednosti.

Uspela je ipak Granka da se vrati, trojkom Tilija prilaze na minus od jednog poena, a nakon toga sudije sviraju sumnjiv faul Francuzu nad Nanelijem.

Amerikanac pogađa prvo bacanje, domaćinu je ostalo šest sekundi za poslednji napad. Erikson je šutirao sa zvukom sirene, ali je promašio, pobeda Armanija na Kanarima.

Na kraju Micov najefikasniji sa 24 poena, pratili su ga Džejms i novajlija Naneli sa po 22 poena. Kuzminskas je dodao 12, a meč je obeležila i povreda Gudaitisa, koji je na terenu proveo samo osam minuta.

U ekipi Gran Kanarije 28 poena Eriksona, po 12 su dodali Hena i Tili, dok je 10 dodao Stroberi.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke