EL: Makabi razbio "Manekene", Baskonija slavila u trileru!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 02.11.2017.
21:57
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva slavili su na svom terenu protiv ekipe iz Milana, dok je Panatinaikos poražen u Vitoriji.

EPA-EFE/JIM HOLLANDER
EPA-EFE/JIM HOLLANDER

Povezane vesti

Izabranici Nevena Spahiju došli su do trećeg trijumfa kako su na svom terenu nadigrali Olimpiju iz Milana rezultatom 79-68.

Dobijaju domaći košarkaši prvi kvartal sa 18-14, a do kraja prvog dela igre videlo se da su raspoloženiji za igru od gostiju iz Italije, kako su povećali prednost i na odmor otišli sa dvocifrenom prednošću (39-29).

U nastavku, Milano je dodatno pao, domaćin je nastavio u dobrom ritmu, pa je praktično nakon 30 minuta rešio pitanje pobednika.

Gosti su konačno nešto bolje zaigrali u poslednjem periodu, ali je bilo kasno. Uspeli su samo da upristoje poraz, ne i da ozbiljnije ugroze pitanje pobednika na ovom duelu.

Makabi je odlično podelio poene, Tomas je ubacio 14, po 12 su dodali Kejn i Tajus, koji je upisao i 15 skokova, dok su dvocifreni sa po 10 bili i Kol, Parahovski i Džekson.

U poraženom sastavu 13 poena Bertansa, 11 je dodao Gudaitis, dok su po 10 upisali Tarčevski i Gaudlok.


Singlton Malmanis Panatinaikos Baskonija

Neizvesno je bilo u Vitoriji, gde je Baskonija dočekala Panatinaikos. Španski sastav je sa novim trenerom Pedrom Martinezom stigao do prvog trijumfa u EL ove sezone, slavili su u uzbudljivoj završnici protiv grčkog šampiona sa 85-84.

Gosti su bolje otvorili meč, ali se domaćin konsolidovao brzo, pa je neverovatnom serijom 15-0 stigao do 11 poena prednosti. Ipak "Zeleni" su se probudili krajem prvog kvartala, prekinuli su seriju domaćin i svojom serijom stiglo do zaostatka od svega tri poena.

Baski u drugom kvartalu uspevaju da zadrže prednost, opet dolaze do dvocifrenog viška, ali PAO je još jednom bio koncentrisaniji u završnici, te su spustili na samo dva poena razlike pred poluvreme.

Polako je PAO uzimao stvari u svoje ruke, došli su do preokreta sredinom treće deonice, a prednost su držali sve do sredine poslednjeg kvartala, kada je domaćin poravano.

Nisu izabranici Pedra Martineza uspeli da preokrenu rezultat, držao li su Paskvalovi puleni prednost, a u poslednjim trenucima bilo je veoma neizvesno.

Trojkom Grejndžera Baskonija prilazi na pola koša minusa na pola minuta do kraja, na drugoj strani maši Papas, a potom Buboa donosi prednost domaćinu nakon sjajnog prodora. Nije bilo vremena da PAO napravi dobru akciju, Rivers je pokušao u poslednjoj sekundi, ali je bio neprecizan.

Junak ekipe iz Vitorije bio je Rodrig Buboa, ali je najefikasniji bio sjajni Džejson Grejndžer koji je upisao 20 poena, šutirao je za tri poena 6/7. Heroj Buboa je postigao 15 poena, koliko je dodao i Šengelija, dvocifren sa 12 i Met Džening.

U poraženom sastavu 22 poena Papasa, 16 je dodao Džejms Gist, pola koša manje je upisao Singlton, dok je sjajan bio Kalates sa 14 poena i isto toliko asistencija. Dvocifren i Rivers sa 12 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke