EL: Lukavi Hikman doneo pobedu Broseu protiv Valensije!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 23.11.2017.
21:56
Izvor: Sportske.net

Aktuelni prvak Nemačke slavio je u svojoj dvorani protiv aktuelnog prvaka Španije, nakon preokreta.

Sportske.net/Filip Mitrović
Sportske.net/Filip Mitrović

Povezane vesti

Izabranici Andree Trinkijerija slavili su na svom parketu protiv Valensije rezultatom 83-82.

Gosti iz Španije vodili su tokom gotovo čitavog susreta, došli su do prednosti krajem prve deonice, u drugom kvartalu su imali i +11, a na poluvreme su otišli sa šest poena viška.

Činilo se u trećoj četvrtini da je sve gotovo, Valensija je pred sam kraj četvrtine stigla i do 16 poena suficita, na odmor pred poslednji period otišli su sa 14 poena prednosti.

Ipak, Brose se nije predavao, loše su otvorili poslednju deonicu, ali su potom iz minuta u minut topili prednost Španaca, da bi u poslednjim sekundama stigli do minusa od jednog poena.

Potom je San Emeterio bio polovičan sa linije penala na 14 sekundi do kraja, imali su gosti dva razlike, Hikman je poveo napad Bamberga i nekako na dve sekunde do kraja iznudio faul Plajsa pri šutu za tri poena.

Pogodio je iskusni Amerikanac sva tri penala, doneo preokret domaćoj ekipi, da bi u poslednjim sekundama San Emeterio promašio šut za dva, Brose je slavio. Bio je to peti trijumf nemačkog šampiona u EL (5-4), dok Valensija ima dve pobede manje (3-6).

Hikman je bio apsolutni junak Brose, pored pobedonosnih poena imao je učinak od 26 poena i četiri asistencije , pratili su ga Rubit sa 13 poena i Brajs Tejlor sa 10. Mitrović šest poena i tri skoka za 13 minuta.

U poraženom sastavu 17 poena Erik Grina, po 12 su dodali Tomas, Van Rosom i San Emeterio.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke