EL: Ludilo u borbi za doigravanje, Efes slavio u Vitoriji, Žalgiris u Pireju!

Autor: Nikola Miloradović
petak 29.03.2019.
22:29
Izvor: Sportske.net

Sjajni Milutinov nije pomogao "crveno-belima" da overe vizu sa plej-of.

EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa se ne predaje, boriće se u poslednjem kolu za mesto koje vodi u doigravanje, kako su slavili u Pireju protiv Olimpijakosa sa 68:72.

Tvrdo je bilo od starta, prvi kvartal je pripao domaćinu, koji je sa dva poena viška otišao na odmor.

U drugoj deonici Žalgiris odgovara, dolazi do preokreta, ali finiš kvartala pripada ekipe Dejvida Blata, koja duplira prednost sa kraja prve deonice pred odlazak na pauzu.

Uspeo je Olimpijakos značajno da uveća prednost u trećoj deonici, raspucao se Brijante Veber, ali je Žalgiris u finišu uspeo da smanji deficit i da sa samo tri poena zaostatka ode na poslednji odmor.

Usledio je preokret gostiju iz Litvanije, rezultatska klackalica je bila na snazi u većem delu poslednjeg kvartala, ali je nekako utisak bio da Žalgiris drži stvari pod kontrolom, posebno zbog bolje i raznovrsnije igre u napadu.

Olimpijakos se oslanjao na Milutinova i Vebera, ispostavilo se da to nije bilo dovoljno, te su Šarasovi puleni izvojevali strašno važan trijumf, zadavši pritom veliki udarac grčkom velikanu.

Pobednički sastav predvodio je Eron Vajt sa 14 poena, pratili su ga Brendon Dejvis sa 13, Vesterman sa 11 i Grigonis sa 10 poena.

Kod Olimpijakosa 26 poena Vebera, blistao je i srpski centar Nikola Milutinov sa 18 poena i 12 skokova (indeks 33).

Sejn Larkin Efes


Baskonija je dočekala ekipu Anadolu Efesa, koja je overila četvrto mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Ipak, puleni Ergina Atamana su na teren u "Fernando Buesa Areni" istrčali potpuno motivisani, sa željom da se nadigravaju.

Na kraju su i uspeli da nadigraju Baske, koji su igrali za plej-of poziciju, pobeda Efesa u Vitoriji rezultatom 92:102.


Puno koševa u prvom kvartalu, u takvoj situaciji bolje se snašao Efes, koji je na prvi odmor otišao sa četiri poena prednosti.

U drugom kvartalu, Baski se bude, dolaze do preokreta i na veliki odmor odlaze sa pet poena viška.

Treća deonica pripala je gostima iz Istanbula, koji dolaze do novog preokreta i do sedam poena prednosti pred poslednjih 10 minuta.

Uspeli su gosti da zadrže višak u odlučujućem kvartalu, te su upisali pobedu koja im neće mnogo značiti, dok bi Baskoniji ovaj poraz mogao da napravi problem.

Pobednički sastav je predvodio Tibor Plajs sa 21 poenom i 12 skokova, isti košgeterski učinak ostvario je i Adrijan Moerman, dok je Larkin dodao 19 poena.

Vasa Micić je ubacio sedam poena, ali je podelio 11 asistencija.

U ekipi Velimira Perasovića na kraju najefikasniji Vildoza sa 23 poena, Šilds je dodao 16, po 13 su ubacili Fojtman i Džajlin Džouns, dok je 12 dodao Hilijard. Poarije je dao osam poena, ali je uhvatio 11 skokova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke