EL - Luda završnica u Tel Avivu, Oli "na štitu" posle decenije!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.02.2019.
22:09
Izvor: Sportske.net

Peta pobeda Makabija na poslednjih šest evroligaških utakmica. Olimpijakos kapitulirao u Tel Avivu posle deset godina.

Epa/Jim Hollander
Epa/Jim Hollander

Povezane vesti

Punu deceniju čekala je publika u Tel Avivu pobedu nad Olimpijakosom, a večeras je posle lude završnice Makabi konačno uspeo da je zabeleži.

"Ponos Izraela" slavio je rezultatom 65:64 (14:16, 12:13, 19:13, 20:22) u okviru 22. kola Evrolige i tako nastavio borbu za plasman u plej-of.

Utakmica u Tel Avivu bila je jako specifična, pošto su za kormilom Makabija i Olimpijakosa bili treneri koji su ustavili dubok trag u suprotnom taboru.

Dejvid Blat je svakako dao više Makabiju nego Janis Sferopulos Olimpijakosu, ali je grčki stručnjak večeras proslavio trijumf nad bivšim klubom.

Koliko je večerašnji meč bio uzbudljiv svedoči i podatak da je Makabijeva najveća prednost iznosila pet poena, dok je Oli najveću razliku od 6 poena imao tokom prve deonice.

Delovalo je na osnovu viđenog u poslednjem kvartalu da će domaćin poštedeti svoje navijače stresa, ali je na petnaest sekundi pre kraja Vasilis Spanulis ubacio trojku i doneo Olimpijakosu prednost od "pola koša".

Usledio je tajm-aut, akcija za Skotija Vilbekina koji je na individualni kvalitet "izmislio" poene, tako da je Olimpijakosu za poslednji šut ostalo četiri sekunde.


Grci su probali preko Printezisa, horog nije prošao, a četiri stotinke pre kraja šutirao je i Spanulis sa devet metara ali prekratko da bi i ovoga puta Oli "preživeo" gostovanje u Tel Avivu.

Obe ekipe imale su po dvojicu igrača sa dvocifrenim poenterskim učinkom, ali je Makabijev tandem bio efikasniji. Terik Blek je postigao 19 poena (7/9 za dva) i zabeležio 7 skokova, a pratio ga je Skoti Vilbekin sa 17 poena (7/11 za dva) i 2 asistencije.

U poraženom sastavu po 16 poena postigli su Vasili Spanulis i Najdžel Vilijams-Gos, dok je naš Nikola Milutinov meč završio sa po 7 poena i skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke