EL: Kalinić srušio PAO, Baskonija iznenadila CSKA

Autor: Nikola Miloradović
petak 07.12.2018.
22:25
Izvor: Sportske.net

Kompletirano je i 11. kolo Evrolige.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea slavili su u "OAKA Areni" protiv Panatinaikosa rezultatom 69:81.

Dobio je Fener prvu deonicu sa 12:18, ali se Panatinaikos trgnuo u nastavku, pa su pred odmor deficit smanjili na dva poena.

Tesno je bilo i u nastavku, Fener je uspeo da ostane u prednosti i nakon 30 minuta, imali su doduše samo četiri poena viška.

Bilo je neizvesno sve do poslednja tri minuta, kada se Nikola Kalinić probudio, vezao je srpski košarkaš devet poena u ključnim trenucima, igrao je jako dobro i u defanzivi, te njegovom zaslugom Fener uspeo da se odlepi i na kraju da slavi.

Upravo je Nikola Kalinić bio najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 18 poena (4sk, 4as), pratio ga je Lovernj sa 16 poena, odličan i Veseli sa 15 poena (7sk, 7as), dok je Slukas dodao devet poena i šest asistencija. Marko Gudurić, koji na svu sreću nije doživeo ozbiljniju povredu u minulom kolu turskog šampionata, meč je završio sa sedam poena, tri uhvaćene lopte i jednom asistencijom.

PAO je predvodio Kalates sa 14 poena i sedam asistencija, pratili su ga Papas i Lodžeski sa po 13 poena.

Toko Sengelija Otelo Hanter Baskonija CSKA Moskva

U drugom meču u istom terminu, nakon velike borbe, Baskonija je uspela da iznenadi CSKA u "Fernando Buesa Areni", slavili su sa 76:73.

Od starta je bilo jasno da će pitanje pobednika biti rešeno u samom finišu, nakon 10 minuta potpuni egal (21:21), da bi na poluvreme domaćin otišao sa dva koša viška.

U trećem kvartalu se ništa nije promenilo, nijedna ekipa nije uspevala da se odlepi, CSKA je uspeo da poravna rezultat pred poslednjih 10 minuta.

Do samog kraja je bilo veoma neizvesno, na kraju je CSKA omašio dva šuta za tri poena u poslednjem minutu, Baski su sačuvali prednost od tri poena i slavili pred svojim navijačima.

Vensan Porije sa 18 poena i osam skokova najbolji kod pobednika, 15 poena i osam skokova je dodao Toko Šengelija, 13 poena Met Džening.

U poraženom sastavu 20 poena Aleka Pitersa, 17 poena Korija Higinsa, 14 je dodao Hajns (7sk). Podbacili su De Kolo (2p, 5as) i Ćaćo Rodrigez (3p, 5as).

Ovim utakmicama je spuštena zavesa na 11. kolo, u nastavku pogledajte stanje na tabeli.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke