EL - Kalinić ne može sam, Fener poražen u derbiju

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.03.2019.
20:06
Izvor: Sportske.net

Košarkaši moskovskog CSKA savladali su Fenerbahče na otvaranju 28. kola Evrolige, u meču koji je sjajnom partijom obeležio Nikola Kalinić.

Epa/Sergei Ilnitsky
Epa/Sergei Ilnitsky

Povezane vesti

Timovi koji slove za najozbiljnije kandidate za osvajanje Evrolige sastali su se večeras u Moskvi na startu 28. kola.

Moskovski CSKA savladao je Fenerbahče rezultatom 70:68 (14:18, 22:17, 16:13, 18:20) i tako prišao na trijumf zaostatka za liderom, ali turski šampion i dalje ima veliku prednost jer je bolji u međusobnom skoru.

Uzbudljiv duel pretendenata na evropsku titulu rešen je u završnici, a prelomni trenutak bila je trojka Korija Higinsa na 25 sekundi pre kraja.

Goste su skupo koštali promašaji Nikola Melija i Ali Muhameda sa linije penala, ali je Fener na kraju došao do poena kojima je odbranio prednost u međusobnim duelima sa CSKA.

Nikola Kalinić je bio najbolji igrač utakmice sa 17 poena, 7 skokova, 4 asistencije i jednom ukradenom loptom, a poraženom timu pratili su ga Ali Muhamed (15 pts, 2 sk, 2 as)  Jan Veseli (10 pts, 2 sk, 2 as). Marko Gudurić je za 15 minuta postigao 4 poena i zabeležio 1 skok.

U pobedničkom timu najefikasniji su bili Vil Klajburn (16 pts, 8 sk) i Kori Higins (15 pts).

Fenerbahče sada ima samo jedan trijumf više od CSKA, ali ih u praksi razdvajaju dve pobede jer je turski klub bolji kada se gleda međusobni duel.

Do kraja ligaškog dela takmičenja Fener ide u goste Armaniju i čeka Makabi, dok će CSKA gostovati Himkiju i ugostiti Baskoniju. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke